Köttfuskarna verkar ingen ta och straffa

Köttfuskarna verkar ingen ta och straffa. Det var hårda ord och mycket debatt när det uppdagades att hästkött såldes som nötkött. Men vad är det som har hänt sedan dess. Egentligen ingenting.

Fyra företag sa att de skulle polisanmäla leverantören och det har gjorts i tre av fallen och Dafsgårs som anmälde det och det ärendet har lagts ner. Livsmedelsverket aviserade även att de skulle polisanmäla Findus men de har inte gjort detta. Är det så att bara för det uppdagades och det kom ut i media som man sa att man skulle polisanmäla företagen eller är det inte brottsligt att fuska med livsmedel på detta sätt.

För mig är detta mycket märkligt att inga rättsliga åtgärder har vidtagits. Det ger helt fel signaler. Här kan företag lura kunderna hur mycket som helst och vad är det då för mening med alla dessa krav på att varorna ska märkas. Gäller samma regler om märkning av sista förbrukningsdag och bäst föredagmärkningen. Även om den senare märkningen lurar folk att kasta bort mat som set inte är något fel vilket är ett resursslöseri och felaktigt för ett långsiktigt hållbart samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.