Nu får måttet vara rågat när det gäller fusket med kött

Nu får måttet vara rågat när det gäller allt fusk med kött. Kadaverkött säljs till krogar. Kött som slaktats svart från sjuka och skadade djur har sålts billigt till restauranger i Hässleholm . Det är en som anonymt anmält detta till miljökontoret i kommunen

Köttet uppges säljas för ca 30 kr.kilot. Miljökontorets inspektörer har beslagtagit 25,5 kilo kött i en
restaurang, skriver Norra Skåne. Dessutom när man kontrollerade detta hittades fryst kött och halvgrillat kebabkött i en trasig kyl.

I det här fallet sägs att det är lantbrukaren som gett bort köttet så att man ska slippa betala avgifter för kadaverhanteringen. Det här har kommunens miljökontor anmält detta till polisen, länsvetrinären, länsstyrelsen och Livsmedelsverket .

Stämmer detta så är det fusk i flera led. Från bonden som ger bort köttet för att slippa avgift och nog bör den veta att det endera ska användas till djurfoder eller människoföda.

Det som slaktat och sålt det vidare kan inte ha följt lagarna och sist men inte minst restaurangen som har brustit på flera punkter och inte förvarar köttet som det ska men dessutom kan slaktaren och restaurangen var samma.

Ingen ska inbilla mig att hela kedjan inte är medveten om vart köttet skulle. Oansvarigt och ingen av aktörerna har något på livsmedelsmarknaden att göra. Näringsförbud måste vara en lämplig åtgärd och med höga böter. Vet inte vilka straff som kan utdömas i sådana fall men däremot är det tydligt att det finns ett utbrett system med fusk inom livsmedelsindustrin och resturangnäringen. Det kanske är för gott om restauranger som gör att det fuskas.

En kommentar

  1. Janne K

    Elektronisk ursprungsmärkning av kött med RFID-teknik från bondgård till butik är det som gäller i framtiden och är redan lagstadgat i europa. Då kan ingen komma undan med köttfusket, och sjukdomar kan spåras från vilken gård osv. Det är den enda hållbara linjen. Att lita på att hela kedjan från uppfödning, slakteri, butiker och restauranger skall följa lagar är bara naivt. Usa är på samma linje med ursprungsmärkning. Allt för många människor far illa blir sjuka och dör varje år av dåligt och smittat kött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.