SR styr som en kommuniststat

SR styr som en kommuniststat. Det känns på det sättet när man stjäl möjligheten för ett av de populäraste programmen nämligen rimstugan dagen före julafton av radio Västerbotten. Den dagen har de tänkt köra en rimstuga över hela landet och då ska ingen annan kanal få sända och den ska ledas av Magnus Uggla.

Det är ett fruktansvärt ingrepp i de lokala stationernas ansvar. Till min förvåning ställer alla andra regionala kanalerna upp. Vem tror att det kommer någon lite chans att komma fram och få ett eget rim.

Självklart ska man få ha lokala rimstugor de som vill. Det ska vara dagen före julafton och vi ska agera alla som vill ha rimstugan kvar där vi får prata vår egen dialekt. Ändrar de sig inte hoppas jag att Radio Umeå kan arrangera en rimstuga för oss som bor runt Umeå . Låt skammen lysa över SR centralstyrning.

26 kommentarer

  1. Erik Jonsson

    Som du känner nu, Lennart, känner jag mig ofta som medborgare i Umeå Kommun. Inte minst under stadsbiblioteksflytten, kulturvävsbygget och rivningen av Apberget.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Men det kommer att bli bra. För nästan av alla projekt oavsett om det är vägar eller något annat brukar bli fullträff när det är klart. Många har blivit så lurade över den information medborgarna fått via media

      • Hanna Hindriks

        Och den nationella rimstugan med Magnus Uggla blir säkert också en fullträff. Om du frågar de styrande på SR.

      • Erik Jonsson

        Tänkt lite längre så inser du att P4 skulle kunna svara dig exakt samma sak. Föreställ dig sedan en person som är engagerad i Umeå stad på icke-kommersiella grunder. Vederbörande ser de offentliga mötesplatserna monteras ned en efter en, för att ersättas av asfalt och skyltfönster. På frågan om vad som sker ges alltid samma politikersvar: ”Låt oss ta hand om det här. Det blir nog bra ska du se”

        • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

          Det är inet en enda mötesplats som monterats ned utan de förändras. Tänk vilken byhåla om Umeå varit samma mötesplats som när jag flyttade hit 1959. Har inte stan förändrats har vi varit en av alla som minskar i attraktion

  2. Håkan

    Du Lennart, var inte politikerna i kommuniststaterna bra på att styra medierna? Låter som en rätt intressant ide för dig…

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Då har du fel uppfattning om mig. Däremot vet jag vart många av de som är verksamma i media står. Och den grupp jag talar om finns i vissa kanaler i vårt län

      • Håkan

        Just ja, det där med åsiktsregistrering är ju också ett beprövat grepp, bland annat i kommunistiska stater. Användbart.

  3. lf

    Kul att du vill börja kommentera.Du har ju synpunkter på det mesta,och du tar till brösttoner.
    Men som gammal fackföreningsman då tog du inte till brösttoner, då en omvärldsstrateg anställdes, utan ett sunt anställningsförfarande. Detta har upprört många medborgare,men du och hela politikerkåren är tyst.
    Om du kan avleda kritiken med att bli upprörd över att en rimstuga upphör då tar du fel.
    Du pratar om en kommuniststat.Vad liknar Umeå idag?
    Du kanske inte vill kommentera denna kommentar.om inte får det väl komma fram i andra sammanhang.
    Du är kommunens ledande politiker.Om du är upprörd av denna marginalfråga, då kan du väl uppröras av frågor som väljarna ställer i andra frågor också.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag kommenterar gärna de jag släpper fram men det finns för många grova phopp på människor och då jag har ansvaret för detta vill jag inte riskera tryckfrihetsmål. Om du visste hur många som skickar och snackar skit skulle du säga ungefär som Blombacka som var en legendariskt ishockeytänare i det som blev Löven

      • lf

        Jaha,det var en allmänt hållen svarskommentar. Jag får väl säga som min framlidne morfar ”du ska veta,det är inte lätt att vara hattmakare i ett huvudlöst land”.
        Vad sa nu Blombacka?

        • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

          Blomabacka sa om det är samma person som du menar, den döde sportjournalisten på VK tillika hockeytränare som jag träffade oerhört mycket, när det var personer som han tyckte var på väg åt fel håll. Sätt ett staket runt allt och kalla det Umedalen ( en mentalsjukhus vid den tiden)

          • lf

            Du får ursäkta Lennart ,men jag har aldrig träffat Blombacka.Nej Lennart Holmlund.Din Blombacka ställer jag inte upp på.
            Dessvärre håller jag på Skellefteå AIK

          • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

            Han var en legendarisk tränare och kompis med den legendariske Sovjettränaren Tarasov. Han fick hit ryska klubbar på besök. Han var dessutom reporter på sporten på VK

  4. Armita Ghazinezam

    Är du på riktigt? Magnus Uggla?! Om det är någon som ska sitta och komma på julrim live i radio så är det väl någon som är duktig på det?! Typ vilken svensk rappare som helst. (?)

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Tror du [email protected] att någon Västerbotteninge nkommit fram och få hjälp med ett rim. I de allra fletsa fall vill man få fol engagerad och hur ska det komma till i ett program som sänds över hela Sverige. Dessutom är det at föda en som redan har det mycket bättre ställt än över 90% av sina lyssnare. Jag har varit med i rimstugan och inte tagit betalt och resten sköttes av Radkions anställda

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Han kan inget om oss Västerbottningar inte ett dugg. Ska man inte en enda kväll på året låta Västerbottningarna få lyssna på Västerbottningarnas egna rim är det lika bra att lägga ner kanalen och låta Stockholm sköta allt precis som moderaterna vill

  5. Bergis

    Det kom ju nyss fram att du var en som anlitat företaget KommunLex ”ett konsultbolag” för att utbilda LSS handläggarna i hur man nekar funktionshindrade hjälp i hemmet. Så varför grinar du över att en lokal rimstuga läggs ner? Det finns dem som har det värre.

  6. sara den rara

    Tack för att du reagerar ang den lokala rimstugan , absolut så behvöver vi den !
    Den är otroligt rolig och så duktiga rimmare dom är !
    Hurra för dig i dag !

  7. Armita Ghazinezam

    Det jag försöker poängtera är att Magnus Uggla inte är lämplig att hålla i ett rimprogram eftersom han inte är särskilt kreativ på den fronten. Jag tror att P4 skulle få många fler lyssnare om man använde sig av lokala unga begåvade människor som kunde hålla i rimstugan. Och varför inte göra rimstugan till något större än vad det är då man även kan ha rim på olika språk: arabiska, kurdiska, somaliska, persiska etc… då blir programmet genast mycket mer intressant och betydligt många fler kommer att lyssna!

  8. Bengt Lundberg

    En del ”cyklar iväg” med sina kommentarer och har tydligen inte förstått att det gäller; rädda Västerbottensradions rimstuga den 23 december och inte kritisera andras inlägg.
    . Rimstugan är en av dom största och bästa programpunkten i ACs lokalradio 😉

  9. Beppe Starbrink

    Hej Lennart.
    Men det kommer att bli bra. För nästan av alla projekt oavsett om det är rikssända rimstugor eller något annat brukar bli fullträff när det är klart. Många har blivit så lurade över den information medborgarna fått via kommunalråd.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Vi lurar aldrig med borgarna däremot delar vi inte alltid den beskrivning som media ger ut om politikens innehåll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.