Ska verkligen allt flyttas söderut

Ska verkligen allt flyttas söderut ? Det senaste är att rimstugan ska flyttas till Stockholm. Det är inte så länge sedan att DAUM som är dialekt, ortsnamns och folkminnesarkivet. Jag tog upp detta i en blogg för länge sedan och även många andra har agerat för att det ska vara kvar. Idioti att ett arkiv om samer ska flytta söderut.

Nu försöker universitetet rädda detta och det är bra men det kostar och då blir det avkall på annat. Det här är en mycket medveten politik från regeringen Reinfeldt där man ska ge Norrland så många negativa effekter.

Den här regeringen har överhuvudtaget ingen regionalpolitik och alla lokala och regionala allianspolitiker finner sig i detta och sitter och skryter över regeringspolitiken.

7 kommentarer

  1. Göran Granström

    Det är konstigt att en rimstuga engagerar mer än 500 jobb på Volvo. Det har inte varit särskilt mycket engagemang från Svenska politiker om våra jobb. INGEN har kommenterat det faktum att Belgien och Frankrike har stöd från staten med så kallade lay-off dagar. Detta är det verkliga skälet till att Sverige tappar jobben!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det har jag protesterat i mångaa år men regeringen ville inte göra något åt det när vi fick fordonskrisen. Maud Olofssonm sa att man inte fick ha detta system enligt EU men jag hade ju parat med Leif Johanssonm på Volvo och han v isste att de fick permiteringslön när det inte fanns jobb

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Folk får bo vart de vill och Umeå har inge nvilja att de ska flytta hit däremot ska vi se till att det finns bostäder åt de som vill bo här opch jobba

    • Erika

      Helt sant!
      Ett vansinnesblogginlägg av Lennart.
      S är det parti som tydligast nedmonterar välfärden på alla orter med färre än 50 000 innevånare. Åh, vilken skam för det så kallade välfärdspatiet!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Nej vi strävar inte att få folk att flytta från inlandet. Vi jobbar med att locka hit folk söderifrån. Men de unga som kommer hit och studerar vill inte flytta tillbaka när de är färdigutbildade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.