Nu visar det sig att läkarna är administratörer

Nu visar det sig att läkarna är administratörer. Svenska Dagbladet har läst en rapport från Myndigheten för vårdanalys. Den säger att vi i Sverige har nästan flest läkare per invånare i OECD men det näst lägsta antalet läkarbesök per invånare. Då är det fel någonstans.

Vad gör då läkarna på sin tid, jo de administrerar bort tiden. För vi ligger nästan sämst till vad gäller patienters tid hos läkaren. I den där rapporten säger man att viss administration som remisser måste läkarna göra men mycket skulle kunna göras av andra. 30% av läkarna tycker att de får göra för mycket administration

Det här i skrämmande för samtidigt finns det brist på läkare på många ställen och landstingen får använda dyra lösningar som stafettläkare för att klara vårdköerna. Jag vet inte vad som orsakat detta med att man inte gör saker rätt eller rätt saker.

Men mycket av byråkratin brukar myndigheterna hitta på så det är på sin tid att ta tag i detta och minska byråkratin och läkarna måste jobba med patienter mera och inte med administration för den har de inte utbildning för. Rätt kvinna/man på rätt plats.

2 kommentarer

  1. Britta Sethson

    Det är bara att titta efter Lennart. Var finns läkarsekreterarna nuförtiden??? De finns inte är svaret.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det är ju alliansregeringen som krävt mer och mer dokumentation. Det blir det efter varje TV repotage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.