Reinfeldt är beroende av Sverigedemokraterna

Reinfeldt är beroende av Sverigedemokraterna. Aftonbladet har gjort en granskning om hur man röstat i Riksdagen. Förra Riksdagsåret var det 690 huvudvoteringar. Av dessa var det 140 som var blockskiljande. Hur röstade då Sverigedemokraterna. Det var ett svar i den riktning jag trodde. I 118 av dessa röstade de med alliansen och 9 gånger röstade de med de rödgrön och i 13 fall lade de ned sina röster.

Det är helt klart att vi har en minoritetsregering ledd av Fredrik Reinfeldt och den hade inte kunnat sitta kvar om de inte haft detta stöd av Sverigedemokraterna. Så nu när det gällde brytpunkten ville Sverigedemokraterna visa Reinfeldt att du måste prata med oss om du ska ha igenom dina förslag. Lika självklart måste det vara att det alltid är riksdagens majoritet som bestämmer hur voteringarna slutar.

Det är inte bra att ett parti som Sverigedemokraterna är vågmästare och enda möjligheten är att något av blocken får en majoritet vid nästa val och jag vill självklart att det blir en regering som leds av Stefan Löfven och kniper det så bör han få med något av de borgliga partierna. Om nu inte Reinfeldt tänker fortsätta att vara beroende av Sveridemokraterna även om de rödgröna blir större än alliansen

6 kommentarer

  1. lf

    Tala om att SD får gratisreklam.Alla partier försöker att skylla på varandra när det gäller SD.Det är i det närmaste patetiskt. Sd har en vågmästarroll.Så enkelt är det.Om inte övriga partier kan enas om politiken så fortsätter vågmästarrollen. Att etablerade partier försöker skylla på varandra,stärker inte väljarnas förtroende för politiken.

  2. Pingback: Reinfeldt är beroende av Jimmy Åkesson | Lennart Holmlund tycker till

  3. Pingback: Reinfeldt är beroende av Jimmy Åkesson - UmeNytt.se - Nyheter Sverige

  4. Buster

    Från väljarperspektiv tycks det snarare som att det är Löfven som gillar att samarbeta med SD. Inte ens du kan väl förneka att det var samarbetet med SD som gjorde det möjligt att skjuta budgetprocessen i sank. Från sossehåll har man sagt att samarbetet beror på att ”det är oansvarigt att låna till skattesänkningar”. Vore intressant att då höra hur sossarna tänker sig att jobben ska skapas med skattehöjningar? I och med att jobben som en konsekvens av skattehöjarpolitiken försvinner, vilka skatteintäkter är tänkta att betala för välfärden? Hela tilltaget i riksdagen senast andas desperation, vilket är förståeligt. Om sossarna torskar ännu ett val är vägen ner mot tio procent inte så avlägsen.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det finns ju en klar ocg tydlig statistik på att SD i de allra felsata fall har stått på moderaternas sida. Reinfeldt leder en minoritetsregeringen och då måste man prata med andra än de i alliansen om man vet att man inte får igenom det man tänkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.