Världen måste sätta hård press på Indien

Världen måste sätta hård press på Indien. De måste göra det för deras kvinnosyn. Det uppdagas ständigt vilken fruktansvärd kvinnosyn det finns i Indien. Våldtäkter tillhör vardagen och polisen står i de flesta fall på förövarnas sida. En 16 årig flicka utsattes för en gruppvåldtäkt och avled en månad senare efter att två män tänt eld på henne.
Familjen ville vänta med kremeringen tills släktingar anslutits men polisen tvingade familjen att göra det omedelbart. Först sas det att hon tänt eld på sig själv men hennes far sade att två män låg bakom.
Polisen kom till familjen med kroppen mitt i natten och tvingade familjen att godkänna kremeringen och under tiden den skedde terroriserades familjen av poliserna
När det här senare kom ut började det ske protester. Fadern har även vänt sig till guvenören
för att kräva åtgärder mot poliserna.
Det är dags att världen börjar agera mot den Indiska regeringen och kräva åtgärder. Vi ska inte handla med länder som tillåter en sådan kvinnosyn som man har där.
Arbetsförhållandena är också omänskliga på många av de industrier som exporterar till oss, inte minst inom klädindustrierna. Vi har ju sett hur människor behandlas inom den industrin. Det som sker måste världens ledare reagera emot men när det gäller Indien är det knäpp tyst och varför det

3 kommentarer

 1. greger jonsson

  Kanske tystnaden har något att göra med att Sveriges våldtäktsstatistik är värre än Indiens.
  Enligt globala studier så verkar det bara vara bara Lesotho i Afrika som klås oss på den fronten.
  Den intressanta frågan istället borde väl istället vara – vad är det som gjort att Sverige har en värre våldtäktsstatistik än Indien?

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Statistik är statistik och de flesta bedömmare tror inte att folk anmäler våldtäkter i Indien

 2. Joel

  Håller med dig om jämnställdhetsbristen m.m.

  Men appropå att bojkotta landet pga arbetsförhållanden. Detta är ett intressant tankeexperiment. Tänk om alla länder blev ungefär lika rika, lika välfärd osv. Hur skulle detta samhällssystem som bygger på rika länders exploatering av fattiga länder för att få billiga produkter, fungera då?

  Vi har ett globalt feodalsystem. Istället för den rika adeln som plågar bönderna så är det de rika I-länderna som plågar de fattiga U-länderna. Men vilket system ska vi ha när kineser inte längre arbetar billigt? När afrikanerna inte ställer upp till slavlöner? Vips kan vi inte köpa en laptop för 2 lax, en iPhone för 5. Eller billig mat från utlandet. Kommer vi dit så kommer det bli en bättre mer jämlik värld där I-landets storskaliga materialslöseri minskar drastiskt till förmån för miljön. Det kommer dock innebära drastiska omställningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>