Hur många gånger hör du alliansen säga

Hur många gånger hör du alliansen säga. En politik för fler jobb. Men vart finns resultatet ? Vi har massarbetslöshet bland våra ungdomar och då skyller man på finanskrisen. Det är länder som har haft en större finanskris men betydligt lägre ungdomsarbetslöshet.

I min blogg visade jah tydligt hur dåligt det går för de som inte fullföljt gymnasieskolan och där har man förstört yrkesutbildningarna. Det finns i många branscher brist på folk men regeringen har ingen politik som utbildar för dessa jobb.

Jag blir djäkligt trött på det ständiga tjatet att regeringen har en politik för jobb, i alla fall finns den i så fall bara för låglönejobb och som dessutom är dyra och subventionerade då man fått fler i arbete genom att satsa på exempelvis vård och omsorg och utbildning. Ågren Riedl är bara megafoner och förmodligen har de aldrig haft ett jobb i det privata näringslivet och vet vad företagen behöver.

Inte blir det heller många nya jobb i sådan verksamhet som Aftonbladet avslöjat med avancerad skatteplanering där pengar för ut landet och Borg låtsas bli upprörd över detta. Ett spel för galleriet

3 kommentarer

  1. Arne

    Skickar via Iphone . Var inte grunden för sänkt moms på krogmoms, att det skulle bli billigare att äta ute ?! Det som hänt är att krögarna blivit rikare, inte billigare mat ! Skapat nya jobb ?! De som jobbar på krogen är bl.a studerande som fyller upp kassan i avvaktan på bättre dagljobb! Och vad har detta kostat oss ?!

  2. Arne

    Helt riktigt ! Om man tar sänkning av krogmomsen, var grundbulten att det skulle bli billigare att äta på krogen, har detta skett ?! Sen påstår alliansen att det tillkommit massa nyanställningar, det är en sanning med stor modifikation. De flesta ungdomar som jobbar på krogen är studerande som vill öka på sin levnadsstandard i avvaktan på bättre dagjobb som dom utbildar sig för. Det är stor omsättning på folk inom krogbranschen, så alliansens retorik gällande många fler anställda är en sanning med modifikation, då det skiftas ideligen. Vad har denna momssänkning gett i varaktiga sysselsättningar och till vilket pris !

    • Roland

      Arne, De flesta ungdomar som jobbar (oavsett bransch) jobbar väl för att öka sin levnadsstandard. Vad är specifikt med restaurangbranschen anser du? Som sann sosse så gör du allt för att utan hejd smutskasta. Inga belägg, inga fakta, bara beskyllningar från höften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.