Visst blir man trött på hur våldet ökar

Visst blir man trött på hur våldet ökar. Vi översköljs av rapporter om våld i media. Nu sköts Fadimes bror i går till döds av polisen. Fadime blev känd för sin kamp mot hedersförtryck och sköts till döds av sin egen pappa 2002

Den person som nu sköts till döds är Fadimes bror som dömts för en rad brott utpressning, narkotikabrott och vapenbrott, samt för att ha skottskadat sin dåvarande sambo och ha misshandlat och mordhotat Fadime.

.Mannen hade varit hotfull och misshandlat sin ex-fru. När poliserna försökte gripa honom ska han ha närmat sig dem med knivar och inte ha stannat trots varningskott och pepparsprej.

Under måndagskvällen hade mannen gripits efter att ha misshandlat kvinnan men släpptes klockan 03 på natten av åklagaren. Drygt 1,5 timme senare sköts han till döds efter att på nytt ha hotat . Enligt polisen hade han kontaktförbud mot sin ex-fru.

Jag tycker man gör det lätt för sig när man nu angriper polisen. Det går väl inte att ta miste på att i den familjen har våld mord och hot varit vardagen. Det här visste säkert polisen om men nu vill man angripa polisen men hur han kunde friges av åklagare låter jag åt andra att bedöma.

Visst är det tragiskt när människor dör på detta sätt men det fanns väl risk för att flera hade kunnat få sätta livet till. Visst kan diskutera saker men polisen har att ta ställning omedelbart. De som uttalar sig har knappast varit i en sådan sits som de poliser som var med. Det är lätt att sitta på läktaren och tycka.

Problemet generellt är att våldet blir bara grövre och grövre och det är definitivt inte polisen som är orsaken till det och mina slutsatser grundar sig på medias rapportering i går kväll. Med mer och mer våld och vapen händer det som nu hänt även tidigare att polisen också måste använda vapen.

2 kommentarer

  1. Kenneth Johansson

    Hej! Jag är en trogen Socaldemokrat(Svårt att skriva lättare att säga). Skrev alldeles nyss till en KD:s are. I Umeå har vi väldigt många hemlösa. Det finns inga härbergen för dom. Hörde på tv för länge sedan att ni tyckte det var en dålig lösning. Borde du inte göra något åt det. Visst det är en dålig lösning. Men! Har man inte bättre lösning så väljer man det som finns. Eller hur. Frågan är bara då. När vi får första fallet av en människa som förfrusit sina tår eller händer och gud förbjuder kanske dör av att frusit ihjäl. Du som politiker mörkar du då det eller gör du något åt det. Nu vet jag att du som politiker går som katten runt het gröt eller också får jag inget svar.
    God eftermiddag!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Samhället kan inte göra allt. Hemlösheten är ett problem och en del straffar ut sig och vill inte ta ett eget ansvar. Man måste också sköta sig där man bor för det finns i de flesta fall fler som bor i husen. Sedan har vi inte fått igång allt boende som vi tänkt på grund av regelsystemet och dessutom när vi skulle bygga specialboende för utstötta vill inte grannarna ha dem i närheten och överklagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.