Dålig koll på kött på krogarna

Dålig koll på kött på krogarna . Det ser ut att aldrig ta ett slut med fusket med maten.
Livsmedelsverket har tillsammans med 28 kommuner, jämfört menyerna på 242 restauranger med vad som köpts in. Hos var sjätte restaurang fanns brister.

De kan inte visa att de serverar rätt
rätt kött, enligt Louise Nyholm,
statsinspektör på Livsmedelsverket. Det fanns inte de styckningsdetaljer som skrivits ut på menyn. I pressmeddelande kunde man läsa följande ”I bästa fall kan man säga att restaurangerna inte har uppdaterat sina menyer eller att de slarvat. I sämsta fall har de helt enkelt lurat gästerna medvetet”,

Det är inte första gången man hör talas om matfusk. Däremot har det inte kommit några förslag på åtgärder för att få bort fusket. Krogarna har ju fått subventioner i form av sänkt moms men trots det fuskar nog en del.

När det gäller krogar som fuskar egentligen oavsett med vad har man ju möjlighet att dra in serveringstillstånden. Jag skulle nog tro att minst hälften av krogarnas omsättning kommer från försäljningen av alkohol och att arrangemang som de har som drickandet subventioneras

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.