Idag är det en dag med riktigt hårt arbete

Idag är det en dag med riktigt hårt arbete. Idag fortsätter slitet med att kapa upp den ved som vi högg i höstas. Tur att jag har en bra kap som farsan gjorde för säkert 40 år sedan.

Den går hur bra som helst även om de grövsta träden är för tung att lyfta upp sådär får man ta fram sin Husqvarna motorsåg. Med den misslyckas man aldrig. Det är slitsamt som fasen och endera har jag dålig ork eller så tar åldern ut sin rätt.

3 kommentarer

  1. lf

    Ja,jag förstår att det gäller fysiskt arbete.Det har jag och tusentals 30 0ch 40-talister fått uppleva.
    Farsan han steg upp på morgonen kl.0300 och på vårat småbruk, så slog han för hand åkern till kl.0600.sedan åkte han till sitt jobb. Jag , mamma och min äldre bror fick då räfsa och hässja.
    Jag har burit med mig en resa då solidaritet och att hjälpa andra människor har präglat min uppväxt. Jag skulle inte ha kunnat studera utan en uppoffring från deras sida.
    Därför har det gjort mig oerhört ont att du säger att jag har har pratat ”skit” i en viss bloggkommentar.
    Jag förväntar mig inte att du ber om ursäkt men jag vill att du ska veta jag har tagit illa vid mig.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Du har ju pratat skit i visa av dina bloggkommentarer det står jag för. Även om jag vet mycket väl hur det är att växa upp som arbetargrabb och så småningom fått jobba fackligt och politisk för att folk ska få det bättre och få ett jobb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.