Alliansen bygger ingen Norrbotniabana

Alliansen bygger ingen Norrbotniabana. Jag förstår inte hur centerpartister folkpartister med flera i länet kan gå ut och säga att Norrbotniabanan har man ett förslag om att den ska byggas. Det är inte sant utan en ren och skär lögn.

I Almedalen höll man en presskonferens där man sa att man skulle tillsätta en förhandlingsman. Det var allt. Reinfeldt sa också att ville näringslivet ha en järnväg så får man vara med och betala. Man skulle höja banavgifterna mera än man redan gjort.

Seminariet som jag var på om både Norrbotniabanan sa man från SSAB att de redan hade höjt banavgifterna så mycket att man inte skulle investera i Sverige. Det var inga snälla ord om drift och underhållet heller och man hade inga alternativ med sina varor heller då man fått ytterligare 20 % höjning av transporterna på båt.

Under dessa åtta år med alliansen har industrin fått sådana ökade kostnader för sina transporter så man investerar inte. Stefan Löfven vet industrins villkor och ska vi ha kvar den så behövs en ny regering. Ska centern, folkpartiet och kristdemokraterna ha en Norrbotniabana kan de inte styra tillsammans med moderaterna för de har inte järnvägen på dagordningen och de var även motståndare till Botniabanan. Norrland finns inte på den moderata kartan

2 kommentarer

  1. Thomas

    Hallå Lennart!

    Löfven vet industrins villkor, även vänsterns! Löfven vet även om Norrlands största fiende, det är inte ryssen…Miljöpartiet. Efter att ha hört Åsa Romsoms orerande i Almedalen så är det väl bara att ta sitt pick&pack och flytta till Stockholm, åka kollektivt och konsumera stadsnära.
    Norrbottniabana i all ära, den kommer förr eller senare!
    För övrigt är bäste Lövenback genom tiderna Peter Andersson!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.