Regeringen vill ha ungdomsarbetslöshet

Regeringen vill ha ungdomsarbetslöshet. Nu har det bevisats för mig att jag har haft rätt att regeringen har inte velat få ned ungdomsarbetslösheten.

EU kommissionen har beviljat Sverige ett stöd på 1,1 miljarder till 3 storregioner som har en ungdomsarbetslöshet som är högre än 25%. Nu fryser stödet delvis inne.

Regeringen har beslutat att bara betala ut en bråkdel av stödet de två första åren. Enligt AF blir uppstarten av projektet svår och man fokuserar därför på några kommuner i varje region.

Nu skyller regeringen på att man måste ligga ute med pengarna då kommissionen betalar ut pengarna i efterskott och att det då bryter mot utgiftstaket. Jag menar på skyller på är rätt ord för man överskrider inte ett kostnadstak då EU stöd är en intäkt och man samtidigt som man klagat på EU,s medlemsavgift inte tar ut de pengar som man redan fått för att ungdomsarbetslösheten är så hög i Sverige.

Med ett sånt resonemang måste det vara omöjligt att Anders Borg får ett högt jobb på den internationella arenan som det spekulerats om. Då borde man kunna räkna plus och minus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.