Håller centerns ungdomar på att vakna

Håller centerns ungdomar på att vakna ? Jag hoppas det men har svårt att tro att de lyckas väcka Lööf. Nu går de emot i en av centerns hjärtefrågor som lägre moms på vissa områden.

Centerpartiet har traditionellt varit för lägre momssatser inom vissa områden och har drivit igenom halverad restaurangmoms beslutade ungdomsförbundet för att driva den motsatta frågan under sin årsstämma

 Kunderna blir pushade åt det ena eller det andra hållet när de ska välja vad de ska köpa. Det påverkar marknaden på ett sätt som inte är helt rimligt, säger ordföranden Hanna Wagenius till DI.

Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Karin Nilsson är skeptisk och tycker att de fått höra av sig till mig för att diskutera det här. Hon ville väl tukta upp ungdomsförbundet.

Det är dyra jobb som skapats och pengar som gått använda till jobb som varit viktigare för framtiden som inom utbildning och vård och omsorg. För sent har dock syndarna (C) vaknat. Tvätta bort spåren efter Maud.

2 kommentarer

  1. Micke

    Restauranger har länge varit omöjliga att driva med vinst. Även de största har haft löjligt små marginaler. Det hindrar utvecklingsmöjligheterna för dessa företag och skapar enorma mängder svartarbete. Nu mår restaurangerna något bättre. Genom att de är en väldigt vanligt första jobb för unga så borde de vara något vi ska sträva efter?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Man räddar inte en branch bar amed subventioner. Jag känner i alla fall en rsturangägare som tycker det går mycket bra för dem. Jag tror inte man kommer åt svartarbete genom sänkt moms. Sunda företag måste ta betal för det de levererar så de måste ta ut det på priset. Jag har talat med många resturangägare som heller har sett att man haft en bra arbetsmarknadsutbildning så man får folk med kompetens. Sedan är det en överetablering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.