Detta är klåfingriga EU i ett nötskal

Detta är klåfingriga EU i ett nötskal. Om några dagar nämligen den 1 augusti får inte råttgift säljas till privatpersoner enligt ett EU direktiv. Och självklart blir människor upprörda över detta. Det används av en del i sona sommarhus som de inte använder så ofta.

Privatperson får använda giftet fram till januari 2015. Sedan får man anlita företag för att bekämpa råttorna. Det skulle inte förvåna mig om det blir förbud på råttfällor. Värre blir det om man hittar på förbud mot insektsmedel som myggolja eller andra liknande.

Sånt här borde inte EU hålla på med utan det här borde varje land själv avgöra. De stora miljöproblemen orkar man däremot inte finna regler för att klara av.

4 kommentarer

  1. E

    Du hävdar att EU är klåfingriga som lägger sig i, men anser att enskilda länders politiker/myndigheter ska få ta dessa typ av beslut. Anser du inte att dessa även dessa personer är klåfingringa? Varför ska EU inte få ta dessa beslut, men enskilda länders politiker får göra det?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Om landet tar besluten går det att ställa politikerna till ansvar hemma . Det är det som är vitsen

      • E

        Politiker ställs sällan till svars för vad de har gjort, det vet både du och jag. Politiker har ingen skyldighet att genomföra tex vallöften. Redan där faller hela tesen om att politiker skulle ta ansvar. Vi alla vet att, speciellt under valår, lovar politiker, oavsett parti, guld och gröna skogar om de vinner. Aldrig blir det så bra som de hävdat då politiker under valår lever i en fantasivärld där allt är möjligt.

        Politiker som blir anklagad för något skylder ofta vidare på någon annan. Byråtratins onda cirkel skulle jag vilja kalla det. Ingen är ytterst ansvarig, därav behöver ingen stå tillsvars när saker går snett, vilket de tenderar att göra.

        • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

          Vallöften går inte att genomföra om man inte har egen majoritet. Man ställs ju till ansvar för det man gjort vid nästa val. Jag svär mig fri och skyller inte på någon annan om man har rådighet över allt i ett beslut och du har ju nyss skrivit ett annat svar men ditt ip nummer är 83.219.213.13 om det är någon som vill göra en granskning på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.