Varför reagerar inte världen mot IS

Varför reagerar inte världen mot IS. IS som står för den islamistiska staten. De har spridit skräck, död och all typ av terror där de dragit fram. Man kan nog tala om folkmord och våld och våldtäkter som metod för förnedring på folk som inte gör som de vill

I några enstaka program i radio har man kunnat höra om deras framfart och brutalitet. I VK 2 sept sägs det i en artikel att i de fördrivit och mördat hundratusentals människor och det är om något folkmord.

Deras terror gör det med hänvisning till sin tro. Nu tror inte jag ett dugg på att det är tron som säger att man ska bedriva våld dödande och terror och att koranen har det som rättesnöre. Jag känner många muslimer och de tar avstånd från det som händer däremot är det mycket märkligt att inte världen griper in för att försvara alla de som förföljs.

Det måste vara klart att detta planerats en längre och och att man hört hur vissa lockats på olika sätt till att skapa ett nytt samhälle där framför allt kvinnans roll är helt annorlunda och inte ska delta på annat sätt än att lyda mannen. Det är hög tid att FN agerar innan många minoriteter i vissa länder och att de som inte delar IS samhällsbild är utplånade. Det som sker liknar Nazisternas framfart under 30 och 40 talet

En kommentar

  1. Gunnar Karlsson

    Intressant om IS. Men du vet lika väl som jag att Jesus står för kärlek men hur många mord har inte skett i Guds namn.Så är det bara.Likadant med alla religioner.Om behövs det så dödas det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.