”Stockholmare är smartare än lantisar”

”Stockholmare är smartare än lantisar”. Det sa en kvinna vid namn Anna Kinberg Batra som nu kan bli moderaternas partiledare efter Reinfeldt. Det hemska i allt detta är att jag tror hon menade vad hon sa. Hos moderaterna och inte minst runt Stockholm tror man att det är Stockholm som gör att Sverige är ett rikt land

Vi andra vet i alla fall att det är lite varor och liten industri i regionen och bidrar inte speciellt mycket till exporten. Energiproduktionen finns knappt i området och jag skulle kunna göra en mycket lång lista där landet i övrigt bidrar på ett bättre sätt till Sveriges välstånd

4 kommentarer

  1. olle

    Jag håller nog med lite (ironisk här)
    För varför får stockholmarna köra med oss lantisar hela tiden, är det inte dags att vi säger ifrån lite så vi får ta del av de vinster som kommer från våra naturresurser i norr??
    Någon liten förening styr explosionen av Varg i Värmland så det inte går att ha boskap utomhus längre.
    Lansbygden ses som nån form av lekstuga dit man kan ta sina crosscyklar och härja på hur de vill i skogarna.
    Skotrar som kör sönder planteringar.
    Vindkraftsparker som knappast vore lönsamma utan bidrag som sedan energin ska transporteras till södra Sverige med stora förluster i ledningsnätet
    Listan kan bli mycket längre.
    Lite dumma är nog vi lantisar 🙂 och säljer oss för lätt.

  2. "Dosan"

    Stockholmarnas arrogans är hysterisk. Stockholm producerar absolut ingenting utan är strikt beroende på att resten av landet kan producera varor för export. Det enda som produceras i Stockholm är diverse hipsters som sitter på olika fik och dricker svindyrt kaffe medan de tror sig skriva en bok eller nåt. Helt meningslöst. Hennes uttalande förstärker bara det faktum att Stockholm är den lata och bidragsberoende familjemedlemmen som aldrig lyfter ett finger medan resten av landet skapar produktion.

  3. Gunnar Karlsson

    Nu är det så att stockholmarna består mest av inflyttade bonnläppar som undertecknad så där svamlar Batra en hel del. Dessutom ska man ha bott i ”stan” över tre generationer för att räknas.
    Vänligen
    Gunnar

  4. Analytikern

    Uppriktigt sagt tror jag inte att det är så allvarligt menat med Rainfelts och Borgs ”uppsägningar”. Det hela är ett del i en strategi i att agera för nyval. Klarar inte Löven att bilda en trovärdig regering som kan styra landet blir det nyval. Vi ett eventuellt nyval kan jag sätta en slant på att Rainfelt och Borg återtar sina ”uppsägningar” och för landets skull sitter kvar. En teori grundad på alliansens ovilja till att samarbeta vilket jag ser som väldigt konstigt när det handlar om ett land och inte om personer. Strategin är nästan övertydlig kan jag känna.

    Det kan i och för sig vara en bra lösning för Sverige om man inte faller i en ideologisk manipulation och retorik som i vissa lägen inte är bra för invånarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.