Tiden hos V blev inte lång för Mattias X

Tiden hos V blev inte lång för Mattias X. På sociala medier kan man läsa att Mattias X Lundberg har begärt utträde ur vänsterpartiet och ska starta ett nytt socialistiskt parti.

Han skriver på sin Facebook sida följande.
Jag startar ett nytt socialistiskt parti! Jag har nyss begärt utträde ur Vänsterpartiet. Jag hoppas att mina gamla partivänner inte hatar mig alltför mycket för detta men jag kan inte stå och se på när Vänsterpartiet och övriga etablerade partier misslyckas med att ta slå tillbaka Sverigedemokraterna. Sverige behöver förenas  och dom etablerade politikerna drar enbart isär landet. Det får vara nog nu! ,

Motivet att gå ur V förstår jag fullt ut. Det är sorgligt att folk inte tänker längre innan de går och lägger sin röst på Sverigedemokraterna men att starta ett nytt socialistiskt parti gör att vänstern i politiken splittras ännu mer och gör det lättare för borgligheten att styra. Jag har sagt det tidigare och säger det igen och efter att ha hört talmannen och Jimmy Åkesson kan bli då att SD röstar på en alliansbudget när budgeten ska tas.

Det hjäper inte då att starta ett nytt parti utan gå in i samma parti som din hustru och där hjälper till att övertyga människorna på det sätt du beskriver och hjälpa till att slå tillbaka Sverigedemokraterna. I varje litet inlägg som jag haft på torgmöten och samtal har då jag tagit upp detta med vilken hemsk syn de har på invandring.

Vi bidrar inte till att dra isär Sverige med vår politik. 2006 fanns inte Sverigedemokraterna i Riksdagen utan i ett fåtal kommuner och i Umeå har de inte funnits i Fullmäktige förrän nu. Det är den politik som alliansen fört på riksplanet som dragit isär Sverige och skapat denna grogrund för främlingsfientlighet.

Alliansen har ju styrt Sverige i minoritet sedan valet 2010 och i 90% av fallen har Sverigedemokraterna stött alliansen förslag och som du säkert hört så är man beredd att göra det igen och trots att flera ur den moderata ledningen sagt att de avgår och det finns en bred syn bland andra borgliga partier att de ska behålla blockpolitiken, lägga en egen budget och få stöd av Sverigedemokraterna och tvinga fram ett nyval.

Ska man fortsätta att jobba som ett parti i alliansen då är det väl bara att ta steget fullt ut och bilda ett parti. Jag tror att det är det systemet som gjort att Sverigedemokraterna vuxit så mycket.

Jobba över blockgränserna är den enda metod som gör att SD,s framfart kan stoppas Mattias X Lundberg och du är välkommen till oss för det vill vi och Stefan göra men V vill inte detta. Jag tror inte heller man ska peka finger åt dem och bua som man gjorde på V,s valvaka, man ska inte heller störa deras möten men man ska ta diskussionen med dem om politikens innehåll och har de varit med på debatter i Umeå har de avslöjats och inte haft några platser i Fullmäktige

En kommentar

  1. Argus

    Det är en bluff alltihopa, en välregisserad teater av Mattias X Lundberg. Han har aldrig varit annat än högerorienterad men ville få politisk uppmärksamhet vilket han fick i och med sitt lappkast i våras. På sin blogg skrev han den 17/9 att han aldrig haft en tanke på att starta något eget parti men han glömmer då att han figurerade på framsidan av tidningen Totalt Umeå för nio månader sedan (nr 44 2013) tillsammans med rubriken;
    RISKKAPITALISTEN MATTIAS X LUNDBERG:
    ”Jag tror mig kunna starta ett eget parti och göra Umeå till en roligare stad”

    Mitt i tidningen hade en artikel om honom och hans fattiga barndom, i vilken han åkte i sin pappas cessnaplan, fått ett helt uppslag som avslutades med att han berättade om sina politiska planer. (Länk: http://www.e-pages.dk/totaltumea/61/fullpdf/1.pdf).

    Han har glömt men har hela Umeå glömt att han gick ut med sina planer offentligt mindre än ett år innan han påstår att han just kommit på att han ska starta ett eget parti? Den lögnen gör att MXL inte framstår som speciellt ärlig eller trovärdig, vilket är egenskaper som man inte bör sakna om man ska ha en chans som politiker.

    Så vad kan då syftet vara med denna teater? Mer tid i rampljuset? Mer pengar? Vem vet men den som försöker luras har oftast sina randiga skäl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.