Det kommer ett arv efter Alliansen

Det kommer ett arv efter Alliansen. Nu är det på tapeten igen om sms snabblån. 160 personer om dagen hamnar hos kronofogden när de får problem att betala de enorma ockerräntor som långivarna tar ut.

I Sverige har det varit tillåtet att ta ut flera 1000% procent i ränta medan många EU länder får man inte göra detta. Nu jagar SVT Bolund (mp) om snabba besked om åtgärder och räntetak. Det här är ingen nyhet alls men jag delar uppfattningen att något måste göras och vi hade en motion till vår kongress om förbud mot sms lån.

Däremot har jag inte hört media ställt dessa frågor till Peter Norman som hade Bolunds uppdrag tidigare. Att sms lånen ställt till det är ingen nyhet alls det har inte minst TV programmet skuldfällan visat

Vi har ju banker som har till uppgift att låna in och låna ut och det är där det ska ske och sker en kreditprövning. Får man inte låna i bank borde man inte få låna på annat sätt.

Resultatet blir att man får betala mycket mer för lånet och hamnar hos fogden. Vet ej om dessa utlånare faller under bankinspektionens regler för sin verksamhet. Ocker borde vara förbjudet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.