Bromma ska inte stoppas av Stockholmare

Bromma ska inte stoppas av Stockholmare. Det är inte en angelägenhet bara för Stockholmarna om Bromma finns kvar. Det är en angelägenhet för hela Sverige. Vi som bor och verkar ute i landet har behov av att nå olika verksamheter som ligger i Stockholm och behöver flyget. Vill man inte det så får väl staten ta ansvar och flytta ut verksamheter och även de bolag som idag nyttjar Bromma bland annat ned affärsflyg kan finna andra orter

Flyget är dessutom av riksintresse och kan man i en kommun ta bort ett sånt viktigt intresse på en ort. Då är det lika bra att ta bort många andra intressen. I alla andra kommuner i hela Sverige tror jag inte det är en enda kommun som vill ta bort riksintresset för flyget och vi planerar efter detta likväl som vi gör när det gäller andra riksintressen.

Det värsta som kan hända gör regionalpolitiken är att flygtrafiken begränsas. Det är ett knivhugg i ryggen på hela landet. Stockholmarna hos S,MP och V verkar inte veta att även Arlanda riskerar att få begränsningar i flygtrafiken. Riksintressena ska gälla hela Sverige och från dessa ska inte Stockholmarna eller någon annan kommun ha några undantag. Det verkar som om tanken om hela Sverige ska leva inte är värt ett enda dugg.

Till flygbolagen vill jag säga om Bromma läggs ner flytta er verksamhet till andra platser liksom att alla verksamheter som finns idag kan säkert skötas lika bra från andra orter i vårt land om inte bättre. Stockholm är inte den effektivaste platsen i vårt land. En huvudstad som ska och måste fungera måste ha tillräckligt med flygkapacitet.

2 kommentarer

  1. J.M

    Lite roligt är det du skriver, de ä ju ditt parti som är med och ska stänga Bromma. Så här i efterhand så är nog inte erat val av MP som kompanjoner en så lysande ide….

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Ja det håller jag med om men det är inte bättre för det . Jag har alltid gjort så att jag kritiserat partiet central om de gör saker som skadar Umeå. Tyvärr hade alliansen inte en enda politiker i Umeå som inte gjorde annat än att försvara vad de gjorde oavsett hur dumt det var

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.