Centern vill bygga ny kärnkraft

Centern vill bygga ny kärnkraft. Det beskedet gav Emil Källström i går som konstaterade att energiöverenskommelsen ligger fast. Det innebär att nuvarande kärnkraftsreaktorer kan ersättas.

Det är lite märkligt men samtidigt bra inför de förhandlingar som ska ske om energipolitiken enligt den kontrollstation som skulle ske 2015. Det märkliga var att i valrörelsen sa man att ingen ny kärnkraft ska byggas. River man de gamla och bygger nytt på samma plats bygger man ny kärnkraft och med ny teknik. Varför är det så fult för centern att säga vi bygger ny kärnkraft.

3 kommentarer

  1. Erik

    Kärnkraftsrekatorerna KAN ersättas. Men frågan är vem som har råd att förverkliga ett nytt bygge egentligen. Diskutera detta i stället. Då blir ersättningsreaktorer en icke fråga helt plötsligt. Men här i norr får vi väl lägga ut en kabel över Bottenviken och docka fast den i Pyhäjokki. För det kan ju bli kallt i januari och februari månader när vinden står still och solen lyser med sin frånvaro. Men inom stadsdelen Södermalm i stockholmstrakten är det ju varmare.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag tycker det är bra med ett klargörande från Centerpartiet för i valrörelsen sa de ingen mer kärnkraft. De har haft dubbla budskap om kärnkraften

  2. Jonas

    Vore utmärkt med ny modern kkraft. Samtidigt borde Sverige aktivt delta i forskning kring den nya generationens kkraft. Kkraft är nyckeln till energisektorns låga CO2 utsläpp o orsaken till att vi ens har några få fria älvar kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.