Björn Söder visar SD,s rätta ansikte

Björn Söder visar SD,s rätta ansikte. Sverigedemokraternas partisekreterare och vice talman visar upp partiets rätta ansikte i sitt uttalande om samerna med flera i en artikel i DN.Diskrimineringsombudsmannen menar att Söders uttalande leder till att samer och andra grupper diskrimineras. Det är helt rätt

En sametings ledamot liknar Sverigedemokraternas och Söders uppfattning vid Nazisternas. Han sa att judar och samer inte är Svenskar. Att han haft den uppfattningen om Judar är inte heller någon nyhet.

Att deras uppfattning om den svenska minoriteten samerna är inte oväntat. Tidigare har SD agerat kraftigt mot samernas rättigheter. Tidigare i år var Åkesson i Jokkmokk och bedyrade att inte hade något emot samer men han hade ” identifierat en principiell problematik i lagen där det ger exklusive rättigheter till en viss etnisk folkgrupp”

Nu har även en del folkpartister hörts förvånad över Söders uttalande och många har tyckt att han ska avgå som talman för han är inte representativ i riksdagen.

Där tycker jag att alla har fel. Han är representativ för sitt parti Sverigedemokraterna och har varit en av hjärnorna bakom Sverigedemokraterna tillsammans med Åkesson.

Det som är märkligast är att det finns Svenskar som röstar på ett parti med den människosynen som har sin grund i främlingsfientlighet, rasism, som inte tycker att alla människor är lika mycket värda och vi kan kalla dem fascister, rasister och många flera namn på den skalan.

Den viktigaste uppgiften har väljarna nämligen att avstå från att rösta på ett parti med den inställningen liksom att de politiska partiernas uppgift att inte ha med dem att göra. Förra mandatperioden stödde de alliansen passivt och nu dess budget. Tänk till före och inte efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.