Anders Sundström förhandlare om Bromma

Anders Sundström förhandlare om Bromma. Vad är det egentligen att förhandla om egentligen. Flyttas trafiken därifrån är det Stockholms stad som ska stå för alla merkostnader för detta och det kan aldrig i livet belasta exploateringen med dessa kostnader för då blir bostäderna för dyr.

Stockholm ska inte ha dessa kostnader betalda av staten. Alla andra kommuner i hela Sverige får alltid betala själva för alla kommunala exploateringskostnader som vi sedan lägger ut på exploateringen.

Ska staten ta kostnaden för exploatering för bostäder i Stockholm ska man ta det för bostäder i alla andra kommuner och för Umeå skulle det bland annat kunna handla om exploateringskostnader för Ön plus lite till så det blir lika stor andel av befolkningen som för Stockholmarna.

Staten måste behandla alla kommuner lika även om vi i övriga landet finansierar kollektivtrafiken i Stor Stockholm genom kostnadsutjämningen för annars har inte Stockholmarna råd med den kollektivtrafik man har.

2 kommentarer

  1. Axel

    Oj. Det trodde jag inte skulle hända. Att Holmlund säger något som jag håller med om. Första gången det sker under de 11 åren jag levt i Umeå.
    Bra jobbat. Holmlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.