Tyskar köper Brio leksaker

Tyskar köper Brio leksaker. Visst är det märkligt att det inte finns investerare som vill investera i Svenska företag. Nu köper tyska Ravensburger den Svenska leksakstillverkaren Brio enligt text TV. Brio är ju känd för sina leksaker i trä. Brio har ägts av ett investmentbolag som heter Proventus som i sin tur köpte för drygt 10 år sedan för att få företaget lönsamt. Då var det datorer som var orsaken till att folk inte köpte träleksaker men idag är det annorlunda igen.

VD,n i Proventus är nöjd över affären och vad kan han annars säga för då skulle man inte ha sålt. Man har väl fått tillräckligt med betalt men är företaget lönsamt tycker man att de borde vara kvar i Sverige.

Nu vet vi inte hur det blir långsiktigt. Jag tycker det är märkligt att det inte finns företag eller företagare som köper ett sånt anrikt företag. Nog borde avkastningen vara lika hög på ett sånt företag än som hos andra investeringsobjekt. Jag tycker näringslivet bör tänka om och se till att företag fortsättningsvis säljs till andra svenska investerare då det inte lära vara brist på pengar i Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.