2014 ett mycket svart år i hela världen

2014 ett mycket svart år i hela världen. Det var så mycket som 50 miljoner är på flykt enligt Amnesty International. Fyra av dessa 50 kommer från Syrien. Frågan är om det någonsin varit så många som tvingats lämna sitt hem och fly för att rädda livet. Tyvärr har väl inte FN haft så stora framgångar för att komma tillrätta med alla oroligheter att folk tvingas lämna sitt hem och sitt land.

I krigens spår pågick krigsförbrytelser i 28?länder. Väpnade grupper härjade och begicks övergrepp i minst 35 länder och många länder är det grupper som Boko Haram och IS eller grupper med anknytning till dessa. Vad ännu värre är att det förekommer Tortyr hela 131 länder. Det är dessutom nära 3500 människor som drunknat i Medelhavet i sina försök att ta sig till Europa och transporterade av flyktingsmugglare i usla båtar.

Det här om något hindrar tillväxt och utveckling men jag tycker världen har blivit så passiv för att råda bot på detta. De terrorgrupper som härjar runt av världen måste nog bekämpas med lite olika saker. Barn används som soldater och unga kvinnor men även flickor tas tillfånga och säljs som sexslavar. Det görs för lite för att stoppa detta

2 kommentarer

  1. Roland Larsson

    Hej Lennart!
    Jag håller med dig, 2014 är ett ytterst svart år. Det sorgliga är att det fortsätter med än värre händelser. Hur och om det någonsin slutar, det värsta, kan man bara spekulera om. Kriget (en) i Syrien som IS och regimen utför är en så omänsklig och svår situation så man blir förtvivlad hur omänskliga och grymma människor kan vara. Jag själv känner att Sverige borde skicka ner trupper och hjälpa till, men det går väl inte. Jag skulle åkt själv om jag inte varit så gammal. Man blir så förbannad så man skulle vilja ta fram älgstudsarn, men så gör förstås inte en svensk. Man gnäller och förbannar i det tysta, men till slut borde det vara nog. Man borde göra nåt, men vad! Det duger inte, tycker jag, att bara gnälla på nätet. Kan man inte göra något på riktigt? Vi kan ju inte bara sitta ned här i tryggheten och ta alla förtryckta till Sverige. Det håller inte – det förstår du nog. Vi måste hjälpa till på riktigt – i själva striden – eller tänker jag fel?
    Hälsningar // Roland

  2. Bertil

    Svar till Roland Larsson
    ”Jag själv känner att Sverige borde skicka ner trupper och hjälpa till, men det går väl inte. Jag skulle åkt själv om jag inte varit så gammal. Man blir så förbannad så man skulle vilja ta fram älgstudsarn, men så gör förstås inte en svensk. ”

    Man kan väl skicka de 225000 som är fattigpensionärer , Reinfeldt vill väl lika dessa ska jobba tills de dör.
    Med de 10 miljarder som man tänker satsa till försvaret så får väl dessa pensionärer det bättre ställt samtidigt så man höjer pensionsåldern med Automatik.

    Jag skulle inte för ett dyft förvåna om ett liknande utspel kom från Moderaterna.
    10 miljarder till försvaret men man kan inte hålla en vettig välfärd i Sverige där a-kassa, sjukförsäkring. garantipensioner har vettiga summor.

    Man förstår nu varför man visade suddiga barnsliga foton av en rysk ubåt före Jul.
    Självklart var det en väl organiserad propaganda för att Försvaret skulle få enorma summor pengar. Man blir bara F-bannad hur dagens politik sköts.

    Samtidigt tar Lennart upp om en Nunna i Indien som våldtogs.
    och gör det till en stor nyhet. När massor otäcka händelser sker mot våra gamla i Sverige.
    precis som inte det skulle räcka.
    Man tar sig för pannan kort sagt.

    Hur tänker politiker idag. Var kommer Svenskar som har det svårt in i sammanhanget.
    Det enda man märker är att man gör det bekvämare , rikare för redan välmående.
    Det tas från de som har det svårt.
    Sedan slutar man ta upp Sjukas, arbetslösa, fattigpensionärers problem.
    Tvärtom man skapar bara i smyg så dessa får betala notan för all dårskap politiker gullar med.

    Idag går bostäder till asylsökande och arbetskraftsinvandring
    Men många av våra unga kommer aldrig en ha råd till en hyresrätt.
    Inte ens pensionärer har råd bo kvar sedan make maka dött och hyran tar hela deras pension.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.