Flygplan från ett lågprisbolag störtade

Flygplan från ett lågprisbolag störtade. Det störtade i Franska alperna och alla omkom. Det störtade flygplanet från Germanwings var uppe på 11 000 meters höjd när det plötsligt föll till 7 000 meters höjd på bara sex minuter, uppger CNN som hänvisar till en flygsöksajt.

Att planet plötslig förlorade höjd är anmärkningsvärt, säger flygsäkerhetsanalytikern Hans Kjäll till DN. Enligt Kjäll kan en möjlig orsak ha varit ett fel på styrsystemet.

Statistiskt sett beror bara 10 procent av flyghaverierna på tekniska problem. 75 procent beror på den mänskliga faktorn och 15 procent på vädret och flygplatsen, skriver tidningen.

Tyska Bild skriver att olycksplanet, ett Airbus A320, levererades 1991 och har flugit 58 300 timmar i 46 700 flygningar. Därmed hör maskinen, med produktionsnummer 147, till de äldsta av de maskiner av A320 som är i bruk. Totalt har det levererats 3 889 flygplan av denna serie, varav 3 660 fortfarande flyger.

Det var några fakta men visst beror det på något att vissa bolag kör med lägre priser och har därmed också mycket lägre kostnader. Det är inte ovanligt att facken kritiserat lågprisbolagen och att det kan gå ut över flygsäkerheten. Någonstans drar man ned på kostnaderna det är klart. Nu får ev veta vad som hänt men det har inte kommit något nödanrop från planet och ingen terrororganisation har tagit på sig något attentat

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Det är ett dotterbolag till ett av världens största och säkraste flygbolag, Lufthansa.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det hjälper inte för de har bildat ett lågprisbolag av någon anledning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.