Jag säger som Carl Lidbom sa djävla trams

Jag säger som Carl Lidbom sa djävla trams. Då menar jag att om han levt, har han haft rätt när det gäller hur EU agerar och ska tvinga Sverige att höja skatterna på miljövänliga bränslen. Jag tror EU har fått hjärnsläpp. Det är åt skogen för att vara riktigt ärlig och höjer man inte skatterna riskerar Sverige böter.

Nu blir det så att skatten på E85 höjs med en krona vid årsskiftet. Med 55 öre på låginblandad etanol. Skatten på Fame med en krona per liter och sedan kommer ytterligare några ören till. EU skyller på att koldioxidskatten snedvrider konkurrensen och kommissionen att det inte ska vara någon skillnad på fossila bränslen och Biobränslen. Det tycker jag är fel tänkt och inget som EU ska lägga sig i. Gör inte regeringen något tvingas företagen att betala tillbaka pengar.

Magdalena och jag är överens att det är dumt . Hur ska man då kunna följa andra lagar som EU hittat på som att vi ska minska utsläppen i EU. Samma EU har hotat Sverige med böter om man inte gör något åt luftföroreningarna bland annat i Umeå. Jag tycker att mycket av EU, s agerande har blivit en ren parodi. Den ena handen vet inte vad den andra gör. Blir det ingen bättring och att inte vi får vidta åtgärder för att värna miljön bör vi ompröva medlemskapet.

Vill vi i Sverige ta ansvar för framtiden och en bättre miljö. Då motsvarar inte EU det miljö och fredsprojekt som vi ville. Nu har EU och dess kommission med högerkrafterna styrt EU för länge och är de högerkrafterna inte intresserade för det långsiktigt hållbara EU då skiter vi i dem. Länder som vill gå före och jobba för en hållbar omställning måste få göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.