Det är bra att Ygeman agerar nu

Det är bra att Ygeman agerar nu. Det blir bara oroligare och oroligare ute i samhället och det har blivit vanligare och vanligare att skjutvapen används och en ganska vanlig kommentar är att det är uppgörelser i den så kallade undre världen. Jag tycker det är helt riktigt att polisen måste använda tuffare åtgärder bland annat avlyssning. Nedan kommer ett citat från Omni där det stod följande

Inrikesminister Anders Ygeman (S) vill se tuffare åtgärder mot gängen efter det allvarliga skottdådet på en restaurang på Hisingen i onsdags, då två personer dödades och åtta skadades. En av de dödade pekas ut som en gängmedlem och brottet tros vara en uppgörelse i den kriminella världen.

 Både vi och den förra regeringen har vidtagit åtgärder mot den organiserade brottsligheten men uppenbarligen har det inte varit tillräckligt, sa Ygeman till DN när han besökte Göteborg på torsdagen.
Bland annat bör polis och åklagare använda sig mer av så kallade hemliga tvångsmedel, det vill säga dold avlyssning av både lokaler och telefoner, anser Ygeman. Den möjligheten ökar i och med att straffen för vapenbrott fördubblats.

 Det handlar om att polis och åklagare ges möjlighet att använda avlyssning i större utsträckning och på det sättet kan tillgodogöra sig information så att vi kan lagföra dem som ägnar sig åt grova vapenbrott, säger han.

Det är kör på för kampen mot brottsligheten får aldrig stanna av och i den grövre brottsligheten finns det ofta droger inblandade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.