Samma problem med Telia som vanligt

Samma problem med Telia som vanligt. Mobiltelefonen fungerar inte , precis som vanligt när många besöker turistorterna i fjällen. Nu har all trafik slagits ut i Borgafjäll igen men det är ingen nyhet alls. Det blir för mycken trafik och då räcker kapaciteten inte till.

Förra sommare träffade jag Telias ledning under Almedalsveckan och talade om att det finns kapacitet att köpa på AC Net och att det är dumt och ekonomiskt vansinne att bygga upp parallella nät och de får mer än göra köpa in sig på vårt fibernät för det räcker till och att det blir dyrare för alla att bygga pararella nät.

De sa sig dela vår uppfattning men mer blev det inte. De hyr ju i regel kapacitet av sitt dotterbolag Scanaova men de verkar inre ha mod att säga åt sina småpåvar runt om i landet för de ska bygga eget och då bli glesbygden alltid lidande.

Regeringen och post och telestyrelsen måste peka med hela handen om fjällvärldens besökare och räddningstjänst ska få ett telenät som fungerar och Telia har sitt ansvar mot sina kunder som de inte bryr sig om

2 kommentarer

  1. Pingback: Vakna Telia vakna nu, i morgon kan det vara för sent | Lennart Holmlund tycker till

  2. Bertil

    Har inte hört om Falun , d.v.s de Svenska Fjällen för Moderater har slagits ut.
    Om så skett så antar jag att reservmobilen d.v.s. röksignalerna syns ända till Stockholm
    Eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>