Nya uppgifter om regeringens flygresor Det…

Nya uppgifter om regeringens flygresor Det visar sig att media farit med felaktiga uppgifter om det så kallade regeringsplanet. Det visar sig att regeringen eller dess kansli beställt varifrån planet skall gå och det har varit på Bromma där planet brukar stå. Har det varit på annan plats har försvaret kört planet till Bromma. Försvaret har aldrig meddelat att planet stod på Arlanda. Det är skamligt av media att inte ta reda på hela sanningen men det är väl försvaret som tipsat liberala Expressen. Så här står det i Aftonbladet idag. Lita inte på citat eller följa John citatmedier. De sprider lögner

Så skriver nu Aftonbladet
Gustav Fridolin svarar nu på uppgifterna om flygresan till Bryssel den 11 december förra året. Han och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic hämtades då på Bromma – med regeringsplanet som lyfte från Arlanda.
Fridolin säger att han inte kände inte till den extra mellanlandningen.
 Nej. Vare sig det är Säpo, försvaret eller en polare som erbjuder skjuts så brukar jag inte ifrågasätta parkeringen utan dyka upp i tid på den plats de sagt jag ska komma, säger han.

Den som tog beslutet att flyga från Arlanda till Bromma var Försvarsmakten. Fridolin säger att det är olyckligt att det blev som det blev.
 Det är dumt. Jag tycker att Försvarsmakten precis som alla andra myndigheter ska ta maximal miljöhänsyn i alla beslut man fattar, inklusive flygningar.

Planet var på underhåll
Försvarsmakten bekräftar att man tagit beslutet.
 Den maskin som var tillgänglig var den som stod parkerad på Arlanda. Då använder vi den, säger informationschef Henrik Gebhardt.
Det finns två regeringsplan och det andra stod parkerat på Bromma den aktuella dagen. Men enligt Gebhardt var det planet på underhåll.
 Det drog ut på tiden och vi planerade i ett sent skede om och tog den maskinen som står på Arlanda i stället, säger han

Jag uppmanar alla media att hålla sig till sanningen och vore det någon heder i all media borde de nu rätta till felaktigheterna. Jag tror att alla i regeringen såväl den nya som den gamla har gjort som Fridolin säger

2 kommentarer

  1. John

    1 av flygningarna ja, de övriga 5 har ministrarna själva beslutat om flygningen.
    Så, du kan gärna kolla fakta själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.