En ny allians har bildadats Försvarsalliansen

En ny allians har bildadats Försvarsalliansen. Den består av S-MP-M-C-KD. Man ökar anslaget med drygt 10 miljarder men det finns självklart även en massa detaljer i den som ni får ta reda på på andra sätt. En sak som diskuterats är en utredning om Nato och det har tillsatts en grupp men den ska inte titta på alliansfriheten. Jag gillar att man kom fram på det här sättet. Konstaterar att nu är inte Folkpartiet med och kommer därmed inte heller att vara med i den grupp som ska följa överenskommelsen. Nu isolerade folkpartiet sig ur försvarsfrågan och sa ifrån sig möjligheten att vara med och utveckla det svenska försvaret”

Så här ser skrivelsen ut som handlar om samarbete med andra
”Regeringen uppdrar åt en expert att ta fram en rapport som utifrån ett fristående perspektiv analyserar och redogör för innebörde av olika former av samarbeten resp medlemskap med länder och i organisatoner, samt dessas för- och nackdelar inom det försvars- och säkerhetspolitiska området, i dag och i framtiden.

Analysen ska inte utvärdera den militära alliansfriheten. Den innefattar bl.a. relationen till de nordiska, nordiskbaltiska och bilaterala svensk-finska samarbetena, samt till den transatlantiska länken, FN, EU, OSSE och Nato. Analysen syftar till att tydliggöra ett brett förhållningssätt till vår säkerhet och bidra till fördjupat samtal i vårt land om dessa frågor. Uppdraget sträcker sig över ett år och skall redovisas i form av en skriftlig rapport till regeringen. Samråd skall ske med ovan nämnda referensgrupp kring val av utredare”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.