Företaget där jag hade mitt första jobb flyttar

Företaget där jag hade mitt första jobb flyttar. Gamla Äggcentralen Norrlandsägg försvinner. Ja de försvinner från Umeå och fusionernas med några andra företag för att klara konkurrensen enligt uttalanden. Jag tycker det ser avlägset till att flytta till Jämtland både när äggen ska in från äggproducenterna och sedan ut handeln.

Varför tar jag då upp detta kanske ni frågar mig om. Svaret är enkelt och det är att där fick jag mitt första jobb och jobbet var springgrabb som det kallades och uppgiften var att köra ut varor till butiker och till busstationen har i Umeå.

Då var inte Äggcentralen bara ett företag som sysslade med ägg utan man var en fullständig grossistföretag till alla som sysslade med livsmedelshandel, bagerier, restauranger och kiosker. De hade också ett hönsslakteri i källaren och jag lovade att det luktade inte speciellt gott. Efter att jag provat detta med uppdraget som springgrabb blev det lagerarbete och att plocka ihop och paketera varorna som skulle ut.

2 kommentarer

  1. Bertil

    Jag som trodde det var Reinfeldt som hade sitt första jobb på Äggcentralen.
    Man skulle t.o.m kunna tro han är ett ägg.
    Men att Lennart hade det som första jobb var överraskande.
    Men tendenserna till det syns på Bild.
    Obs : Skämtinlägg.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker det var en mycket dum kommentar från dig och blandar ihop mig med REinfeldt och då är din ursäkt inte värt ett enda dugg. Jag ska överväga om jag kommer att ta in någon fler kommentar från dig bara så att du vet. Jag skäms inte ett dugg över att jag skaffade mig ett jobb när jag var 15 år och är bekymrad över att inte våra unga tar jobb som plantsättare och att man måste importera folk för att sätta skogsplant. Jag har jobbat i 54 år och det skäms jag inte över och sjudagarna har varit några enstaka och arbetslös det är någon enstaka dag om jag minns rätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.