Folkpartiet vill höja skatten på drivmedel

Folkpartiet vill höja skatten på drivmedel. Så måste man tolka Folkpartiet när de nu lägger en egen budget. Pengarna man får in på skatterna ska användas till försvaret.

Så här skriver Jan Björklund och Erik Ullenhag i en debattartikel i Svenska Dagbladet idag.

Vi finansierar våra reformer för fler jobb, mer pengar till försvaret och satsningarna för äldre i huvudsak genom att höja miljö- och klimatskatter och besparingar på myndighetssidan. Vi har en god erfarenhet av att genom skatter och avgifter påverka människors beteende och därmed få ned klimatutsläppen.

Jag undrar hur Peder Westerberg folkpartiets gruppledare i Umeå ska förklara detta. Han har tidigare spytt galla över de förslag regeringen lagt på miljöskatter och med den skrivning som jag citerat lägger Folkpartiet förslag på skatter på drivmedel för det är de som svarar för störst miljöpåverkan.

En kommentar

  1. Nicke Grahn

    Det finns många fler klimatskadande utsläpp än trafik. Svenska storföretag har också efterfrågat högre miljöavgifter på en del utsläpp, men regeringen sackar efter. Och om det skulle vara nödvändigt: Ja, om Sveriges oberoende och ett försvar på en vettig nivå kräver högre bränslepriser, då kan jag ta det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.