KD,s BuschThor tal kan få konsekvenser

KD,s BuschThor tal kan få konsekvenser. Hon sa i sitt installationstal när hon blivit partiledare att hon tyckte att läkare skulle ha rätt att vägra göra abort. Det här har kritiserats från många håll. Nu läste jag en kort artikel i Omni där en verksamhetschef sätter in hennes synsätt på sin egen verksamhet Nedan ser ni artikeln i sin helhet

Efter Buschs uttalande  läkare vägrar vårda kristna
%ÏNYA KD-LEDNINGEN Verksamhetschefen vid ortopeden i Kalmar har tidigare öppet kritiserat kristna personer. Nu går han ett steg längre när han i ett inlägg på Facebook skriver att han från och med nu vägrar att vårda kristna p.g.a min personliga okränkbara övertygelse att dom har en inre demon som kan skada och kränka mig . Det rapporterar SVT Småland och Barometern.
Utspelet gjorde chefen, Dan Johannesson, efter att Kristdemokraterna i lördags valde Ebba Busch Thor till ny partiledare och hon uttalade att vårdpersonal bör ha rätt att vägra utföra aborter.
Johansson skriver: Och jag säger det igen!!!!!!! människor som tror på någon fiktiv högre makt och vill använda sina vanföreställningar i samhällsstyrning, d.v.s RELIGIÖSA människor skall inte tillåtas få vara politiker. 

Visst är det att ta i men jag förstår honom fullt ut för det kan inte vara på det sätt som Kristdemokraternas nye partiledare tycker. Jag sympatiserar inte med att vi ska ha en lag som ska förbjuda människor som har en viss åsikt att vara politiker. Däremot gäller att vi andra politiker visar på vilka konsekvenser det kan få i förlängningen om man röstar på ett visst parti. Jag hoppas att väljarna ser till att KD,s inflytande blir så litet som möjligt och vill påminna om att Veronica Kerr ville ha Ebba Busch Thor som partiledare