Trafikverket kan lära av Spanien

Trafikverket kan lära av Spanien. I framtiden kan en snabbtågsjärnväg gå mellan Egyptens huvudstad Kairo och landets viktiga turiststad Luxor, som ligger 50 mil längre söderut, skriver AP.

Beslutet om att göra en studie av möjligheterna togs under torsdagen när den egyptiske presidenten Abd al-Fattah al-Sisi gjorde ett statsbesök i Spanien. Spanien, som har en av världens mest utvecklade höghastighetsjärnvägar, kommer att finansiera studien.

Är Spanien så duktiga på höghastighetsjärnvägar så vore det lämpligt med ett studiebesök. Är man duktig på den typen av järnväg så borde man klara av den vanliga järnvägen. När Botniabanan skulle byggas skulle den vara bygd för farter upp till 250 km i timmen. I Europa skulle det nya signalsystemet ERMTS användas och det installerades för motivet är att man kan köra med flera tåg på banan.

Det fungerar nog bra bara man installerar utrustningen i loken. Vad jag blev mest förvånad över var att Sverige utvecklade ett eget system. Här borde man haft ett enhetligt system i alla fall i hela EU vilket borde ha sänkt kostnaderna

2 kommentarer

  1. Ulf G. Carlsson

    Har åkt vanligt tåg från Alicante till Barcelona och som tog ca 4 1/2 timme. Sträckan är ca 53 mil och gick bra med god komfort. De som åkt snabbtåg säger samma sak, så Sverige borde ta efter Spanien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.