Kraftigt ökad sjukfrånvaro sedan 2010

Kraftigt ökad sjukfrånvaro sedan 2010. Den har ökat med 60% sedan 2010. Alliansen fick ner frånvaron i början av sitt styre men det visade sig att det höll inte i längden att få ner sjukfrånvaron med de försämringar man gjorde i sjukförsäkringen. Sjukskrivningar har sällan varit högre.

Nu får den nya regeringen ta tag och detta och man har inlett samtal med arbetsmarknadens parter. Det är nu först man kan börja styra med en egen budget men inte fullt ut förrän nästa år. Vi ska komma ihåg att det första alliansen gjorde var att lägga ner arbetslivsinstitutet som fanns i Umeå och som hade forskning om sjukdomar och skador som uppstår i arbetslivet. Nu kommer det säkert att ta tid att rätta till det som alliansen ställde till med men det måste ske.

3 kommentarer

  1. Bertil

    Ingen fara sjukskrivniningarna kommer minska bara utyförsäkra folk.
    Då skapas utrymme för fler och högre ROT, RUT, fler skattesänkningar för välbeställda
    Vi är på väg till 1800 -talet när inga sjukskrivna fanns.

    Tacka vår media för det, våra utredare. Våra allt mer högervridna politiker som gömmer sig i röda dräkter desutom.

    Var är vi på väg. Är nästa steg fängelser som är privata där samhällets olycksfåglar sjuka, arbetslösa. garantipensionärer kan haffas och sättas i arbete hos företag där enbart Fängelst får betalt.
    Skrämmande nog sker detta redan i USA.
    Undrar emns om lennart har koll på det.

  2. Sixten jonsson

    Det löser regeringen med chockhöjningen av arbetsgivaravgifterna .från augusti slår Sverige alltid High med världens hösta arbetareavgifter men som tur är kan industrin hantera situationen med utflyttning av industriell verksamhet vilket i och för sig är bra med tanke på globaliseringen så kanvi satsa på med offentlig sektor som också genererar arbetstillfällen.arbetslivsinstitutet var en reträttplats för vänsterfolk som var ogörlig på ordinarie arbetsmarknad och hade som uppdrag att göra livet surt för jobbskapare så jag blir inte förvånad när duvill återinföra det igen.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du Sixten [email protected] med ipnummer 78.73.62.3 om nu något av detta stämmer vet nog inte ett dugg om vad du pratar om. Alliansens straff mot de sjukskrivna ökade sjukskrivningarna och rehab och forskningen lades ned

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.