Märkligt agerande av Vänsterpartist

Märkligt agerande av Vänsterpartist. Vänsterpartiets Linda Snecker som sitter i riksdagen har varit föräldraledig under våren. När riksdagen gjorde sommaruppehåll den 22 juni då gick hon tillbaka i tjänst och därmed får hon en lön på 61 000 i månaden under riksdagens semester.

När riksdagen öppnar igen till hösten går hon tillbaka till föräldraledigheten. Hon har meddelat riksdagsförvaltningen att hon går tillbaka till föräldraledigheten när riksdagen öppnar i augusti och tänker vara föräldraledig till den 21 december då riksdagen stänger över jul och nyår. Snecker är vänsterpartiets rättspolitisk talesperson.

Man kan ju fundera mycket över detta agerande även om det är lagligt är det frågan om det är lämpligt. Samtidigt får den person som ersatt henne under föräldraledigheten inget arvode i riksdagen under semestern så det är även ett märkligt agerande mot en person från det egna partiet.

3 kommentarer

  1. Six

    Det tål nog att vi får chockhöjda arbetsgivaravgifter nu den 1augusti för att finansiera allt vansinne somskattehöjarpartiernakostar.kan du som är minnesgod påminna dig om vänsterpartiet någonsin föreslagit en skattesänkning inågon form?

  2. Bertil

    Ja herregud vad det kan bli livat om en Vänsterpartist tar för sig
    Moderatinfiltrerade politiker i sossepartiet får spader.
    Kan hon möjligen ha myglat till sig mer än mig?? Tänker de nog.

    Hon utnyttjar systemet fullt ut. Gör du det som företagare då är det antigen företagshemligheter
    eller så hyllas du för din duktighet.

    Tänk om Politiker tog upp om plundringen av sjukas sjukförsärkring, eller a-kassan.
    En Vänsterpartist som enbart nyttjar det systemet är möjligt göra för att umgås med sitt barn.
    Jag tycker hon är smart. Hon visar hur de på högerkanten gör men de gör det i smyg.
    Detta genom reformer. T.ex. restaurangmomssänkning. För laga sin egen mat ids inte en högerpolitiker. Eller städning i hemmet efter fyllefesten
    Härlig en utländs piga subventionerad av staten kanske med 75% städar och anlitaren får sitt RUT-avdrag

    Inget fusk ingen skam inget utnyttjande som rubriker i media
    Inget utnyttjande av ssystemet när tvärtom de anses som duktiga och kan med hedern i behåll fortsätta roffa åt sig av svaga gruppers pengar.

    En sak Jonas Sjöstedt höll ett ypperligt tal idag. vill införa ett statligt sommarlovsstöd på 250 miljoner kronor och tänker driva det
    hårt i förhandlingar med regeringen. Kostnaden är tänkt att täckas genom en återinförd
    förmögenhetsskatt

    Suveränt. Men de förmögna lär gå i taket av detta.
    Kör hårt Vänstern liksom Jonas.

  3. Åsiktsmaskinen

    Min frågeställning blir väl snarare varför riksdagen har ett sommaruppehåll. Vi pratar fulla 6 veckor, till det tillkommer påskveckan och en (eller två?) veckors julledigt. 8 veckors ledighet. Och så var fjärde vecka mellan dess, förstås. Totalt 19 veckor = 95 dagar.

    Som statligt anställd så är den högsta nivån man kommer upp i 35 dagars, eller 7 veckors, ledighet. Lite spännande att vissa grisar…err, att riksdagsmännen verkar lite mer jämlika…err, verkar ha så mycket mer ledig tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.