Håller publiken att tröttna på Almedalen

Håller publiken att tröttna på Almedalen. Det har varit betydligt mindre folk på Almedalsveckan i år än förra året. Visserligen var det ett spännande valår i fjol men enligt Region Gotland var det en tredjedel färre i år.

Jan Björklund hade bara 700 personer som lyssnade i går, men vad det beror ska inte jag spekulera i. Vi i Kommuninvest brukar anlända på söndag eftermiddag och åka hem onsdag morgon och det räcker gott och väl till för mig. 8 dagar på raken med politikertal räcker och det blir inga fler partier åtminstone inte före nästa riksdagsval.

Det kan bli fler men även färre. Jag tycker inte bara talen har ett värde utan när talet hålls så är ju allt som ska sägas redan ute i media. Det börjat redan i Morgonsoffan i TV kanalerna. Pressträffar mest hela dagen men även TV intervjuer både i Expressen och Aftonbladet,

För mig blir det för mycket att vara där en hel vecka och kanske blir det för mycket partipolitik för det blir svårt att hinna delta i några andra seminarier då tiden inte räcker till. Visst träffar man mycket folk vilket är värdefullt men det går att ordna på annat sätt. Vi får väl se vilka slutsatser arrangörerna drar av det stora tappet på antalet besökare.

4 kommentarer

  1. Lars Köhler

    Det spekulerades eller antyddes även bland TV-kommentatorerna igår att politikerveckan i Almedalen nådde sin kulmen ifjol och nu börjar gå utför.

  2. Bertil

    Det parlamentariska läget visar att folket har ingen hålla på, ingen kritisera.
    Kort sagt som det politiska läget är i Sverige just nu så är det inte bra.

    Det bästa hade varit om FI fått över 4% i Risdagsvalet då hade sossesidan fått över 50%
    Då hade säkert folk vallfärdat till Almedalen.

    Dels de som gillat en Sossemajoritet men även de som visat sitt missnöje
    över sossemajoriteten.

    Nu vill man inte åka till Almedalen kanske en massa nazister och SD prokationer
    sker. Sedan finns ingen glädjas sig över och inget att kritisera.

    Svenskar blir apatiska över det politiska läget och struntar i politik.
    Rika är nöjda och fattiga är uppgivna grovt sagt.

  3. Roland Larsson

    Hej Lennart!
    Jag tror att när människor känner att politik och journalisters rapportering fjärmar sig mer och mer från folkviljan så drar sig människor undan. De vill inte vara med mer. När människors verklighet fördummas och förnekas vill inte den ”vanlige” medborgaren engagera sig. Varför ska jag göra det – det är ju ingen mening- säger många jag träffat. Jag förstår att det är väldigt trevligt för dig att träffa dina politiska vänner – det är ju alltid trevligt att umgås med likasinnade. Men att politisk och demokratisk samhällsdebatt försvagas, ibland förljugs och förkastas utan bemötande är nog ett av de allra största demokratiska problemen vi har i Sverige just nu. Jag håller med dig helt i din underliggande fundering över ett Sverige med minskat engagemang i samhällsfrågor, kanske det viktigaste vi borde diskutera just nu, i den allt mer infekterade politiska debatt som Sverige kanske genomgått. Hoppas den kan övergå till vanligt Svenskt förnuft – om sådan finns kvar.
    Jag önskar dig en bra sommar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.