En uppdaterad version om Grekland

En uppdaterad version om Grekland. Konkursen kommer närmare för Grekerna. Undrar om Grekerna själva inser att de fullständigt bankrutt och att det inte finns några pengar alls. Nu protesterar de och ska utlysa strejk mot uppgörelsen som träffats. Men vad säger de om man inte får några fler lån om inte parlamentet godkänner förslaget. Det är utifrån detta jag funderar om Grekerna vet hur illa ute de är. Jag tror inte det.

Storbritannien säger att de kommer att blockera varje åtgärd som innehåller brittiska pengar. Grekerna har inte heller betalt in de pengar som skulle har varit inbetalda till IMF. Trots att det finns en överenskommelse tror inte jag Grekerna kan fatta beslut om de åtgärder som krävs. Då kommer det ett slut förr eller senare och de som givit lånen till Grekerna förlorar sina skattepengar. Det här visar samtidigt att de flesta länderna lever farligt då statsskulderna bara ökar. Alla lån ska nog förr eller senare betalas tillbaka.

En rapport från IMF säger att det behövs stora skuldlättnader betydligt större än vad som diskuterats för att Grekland ska komma på fötter och de måste vara betydligt större skuldlättnader än de som föreslagits.

Den dramatiska nedgången i skuldhållbarhet visar att det finns ett behov av skuldlättnader i en omfattning som skulle gå långt bortom vad som hittills har övervägts  och som föreslagits av ESM , slår IMF fast. Enligt The Guardian kan innehållet i rapporten innebära att IMF inte kommer erbjuda fler lån till Grekland  om inte EU ändrar sin negativa inställning till att skriva av delar av lånen.

Det här är ytterligare bevis på att det är att kasta pengarna i sjön att gå in och ge lån och avskrivningar. Det är då fel i Grekland att låt de kasta ut sig själva ur Euron och låt de ta hand om och lösa sina problem själva. De har satts sig i den här sitsen själva medan de skyller på andra.

En kommentar

  1. Pingback: Grekland – skuldfrågan | Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.