ibland funderar man över SVT,s kunnande

ibland funderar man över SVT,s kunnande. Nu inbillar man folk att regeringen missgynnar de lågavlönade inte får någon höjning när taket i a-kassan höjs. Det har inte begripligt att de med lägst löner redan har 80% av lönen i ersättning. SVT fattar inte hur höjningen i A-kassan fungerar.

Det är min bestämda uppfattning efter att ha sett ett inslag på måndag där de påstår att man sviker vallöftet om höjd A-kassa. De fattar inte att det är taket som höjs innebärande att fler ska få 80% av lönen i ersättning när man blir arbetslös.

Skulle den som tjänar minst få samma höjning som den som tjänar mest då skulle det bli så att de med de lägsta inkomsterna får mera i ersättning när man är arbetslös än när man jobbar. A-kassan är en försäkring mot inkomstförlust vid arbetslöshet.

Det är dessutom löntagarna som avstått löneutrymme för att ha en bra försäkring som ger en trygghet vid arbetslöshet men delar av pengarna stal alliansregeringen och använde till att sänka skatterna för de med höst inkomst. SVT återkommer med att vara valarbetare för alliansen med den här typen av inslag. Det är för hård centralisering av journalister till Stockholm som Sverker Olofsson sa i sitt sommarprogram

Det här är ett fall när man har brustit i saklighet och jag tycker att man borde anmälas just för detta och jag har fått rätt igen att SVT har svårt med sanningen eller så har de urusla reportrar och nollor som ansvarig utgivare.

Nu på morgonen haglar spekulationerna om den ubåt som ett företag gjorde igår. Hagamannen är det andra ärendet som spekulationerna haglar på samma sätt men när han friges på samma sött som alla andra brottslingar oavsett vilket brott som begåtts. Expert till dess hjälp en gammal jurist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.