IS har lurat till sig kvinnor med falska budskap

IS har lurat till sig kvinnor med falska budskap. Det finns kvinnor som lockats till IS men nu säger de att det som man lockar med är inte sant. En 27-årig kvinna som flydde undan den syriska regimens bombningar tillsammans med sin familj valde att ta sig till en stad där IS hade stort inflytande.

I ett reportage i Expressen Geo beskriver hon att terrorgruppen som hon mötte mest bestod av utlänningar från Saudiarabien, Europa och Egypten.Hon säger så här ”De första vi mötte var fantastiska. Vänliga och mycket kunniga i islam” men för sent skall syndaren vakna.
Kvinnan vaknade så småningom upp för IS brutala sidor. Hon blev vittne till hur en man från en annan klan halshöggs, varpå hans egen pappa fick bära omkring på huvudet. Till slut flydde familjen till Turkiet och nu vill 27-åringen att fler ska få upp ögonen för att det IS lockar med inte är sant.

Ja vad ska man egentligen säga. De kan inte vara riktigt kloka och vem har fostrat dem till barbarer. Tänk att tvingas bära sin fars avhuggna huvud. Det var tur att den 27 åriga kvinnan vaknade. Men vad är det för fel på religionen när man behandlar folk på detta sätt.

De vill ju införa en muslimsk stat grundad på shiralagar. Är det så den muslimska tron ska tolkas för dessa lagar säger de ju att profeten Muhammed står bakom. Jag hoppas och vill tro att muslimer själva med en annan trosinriktning kommer att ta tag i detta för alternativet finns inte som jag ser det.

Då har vi ett krig som varar längre än det trettioåriga kriget. Ett nytt långt religionskrig. Det finns inga som dödat så många människor som krig som har sin botten i religionen.

2 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Jag kan inte komma på att någon annan än du, vilken publicerar inlägg på portalen S-bloggar, har fördömt IS och krävt militära insatser för att stoppa barbariet. Sedan undrar jag om hela regeringen verkligen står bakom Mp-ministrarnas förklaring att det är klimatets fel. Mp har ju ända sedan partiet bildades stött diktatorer och terroriströrelser i Mellanöstern. Nej, de kan väl inte vara så hemska? Tycks Mp mena.

    I hela västvärlden bagatelliserar man hotet mot världsfredn från dessa terroriströrelser, som är al Qaida under olika nationella benämningar, och utmålar i stället Ryssland som den stora fienden.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      De som inte inser att IS är ett hot är inte uppdaterad, för det finns hur mycket information som helst att få

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.