LO hade ett bra förslag om migrationspolitiken

LO hade ett bra förslag om migrationspolitiken. Samarbete skulle ske mellan regeringen och moderaterna. Jag har haft liknande tankar om detta och förut var det så om invandringspolitiken tills alliansen gjorde upp med miljöpartiet

Nu öppnar både Socialdemokraterna och Moderaterna för ett sådant samarbete.
 Jag skulle säga att integration och migration tillhör Sveriges i särklass största problem just nu och det diskuterar vi gärna, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson i SVT:s Aktuellt.
Socialdemokraternas gruppledare Tomas Eneroth är även han positiv till samtal.  Det vore välkommet. Vi har haft andra områden där vi har nått bra överenskommelser, säger han i Aktuellt.

14 kommentarer

  1. roger

    Enda sättet att få någon ordning på problemet med intergrationen o dom sk ensamkommande är att till o börja med att tala om volymerna . Man ser ju att det ska sparas på alla andra områden men migra tionsverket verkar få hur mycke pengar helst.

  2. Leena B

    Det är inte rimligt att Sverige och Tyskland ska ta hand om huvuddelen av flyktingströmmen. Fler länder borde ta sitt ansvar tycker man.

  3. Lars Flemström

    Tycker att vi ska gå vidare och skrota DÖ samt sparka ut Mp ur regeringen. Och i stället bilda en tvåpartiregering tillsammans med Moderaterna. Men bara fram till nästa val. Den uttalade målsättningen ska vara att lösa akuta problem OCH finna parti- och blockskiljande frågor med tillräcklig sprängkraft för att ge en klar övervikt för endera blocket efter valet 2018.

    För att över huvud taget kunna spela en match, där båda lagen satsar allt för att vinna, måste man kanske börja med att röja upp spelplanen tillsammans. Det är så vi ska se det. Inte att samarbetet ska bli början på ett livslångt äktenskap.

    Jag vet att detta stöds av många borgerliga väljare, inte bara M-väljare. Naturligtvis hoppas de på en ny alliansregering efter valet 2018. Jag tror att samma insikt börjar sprida sig bland nuvarande, och särsklt bland före detta S-väljare. Ett steg bakåt och ett steg framåt.

    Det är helt klart att många nuvarande och tidigare S-väljare hellre vill ha samarbete med M än med Mp. Och att borgerliga väljare ser S som ett mindre ont än Mp och V. Kassta av de båda ryggsäckarna. De ska i varje fall inte sitta i regeringen. Det har fungerat bra tidigare med socialdemokratiska enpartiregeringar, som haft röststöd av V i riksdagen.

    En perfekt demokrati består av en handlingskraftig regering, som får igenom sina förslag i riksdagen och en stark opposition, som röstar på sina egna förslag. Det perfekta förhållandet mellan majoritet och opposition är 51 – 49. Det ska vara just så många rösters övervikt för majoriteten, så att enstaka feltryckningar på voteringsknapparna inte avgör några frågor, Regeringen ska bestå av så få partier som bara möjligt. Är regeringen blocköverskridande ska den bara bestå av två partier. Med flera partier inom regeringen, ska det kompromissas inte bara mellan blocken, utan inom blocken dessutom. Ju fler kockar, desto sämre soppa.

    Det handlar om hur det här landet ska regeras under rådande parlamentariska läge, inte att socialdemokrater ska börja älska Moderaterna, och vice versa. Det handlar naturligtvis också om att SD sinte ska framstå som det enda verkliga oppositionspartiet. Det där med att utmåla regerings politiik som en katastrof för landet, men ändå inte ta chansen att fälla regeringen, när man har chansen att göra det, framstår som obegripligt för politiskt oengagerade väljare.

    Om det blir regeringsskifte 2018, så blir det socialdemokraterna inte röstar på sina egna förslag, utan lägger ner sina röster. SD kommmer att knycka varenda socialdemokratisk symbolfråga (det gör de i och för sig redan) för att framstå som det enda oppositionspartiet.

    Jag tror dessutom att allfler aktivister inom miljörörelsen hellre vill se Mp-ministrarna fjättrade vid avveckningsmaskiner på kalhyggena än fjättrade vid regeringstaburetter. Mp är i grunden en aktivist-parti.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      DÖ tillkom för att det fanns ingen från den borgliga sidan som vill styre med S. Går man över blockgränserna då faller den ju för den grundar sig på blockpolitiken

  4. Leena B

    Under andra världskriget öppnade vi våra svenska hem för flyktingar från ockuperade grannländer. Idag är vi inte villiga till det, utan begär av staten att hjälpa. Vilket kostar skattepengar. Hur skulle det vara om vi tog ett personligt ansvar igen och öppnade våra egna dörrar för flyktingströmmen. Det skulle bespara staten många kronor som kunde läggas på t ex utbyggnad av den egna äldrevården.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      det är väl ingen som förbjudit detta men då var det främst finländare som redan kunde prata svenska vilket gjorde det lättare. Man hade dessutom samma religion vilket det inte är idag

  5. Herman

    Det är väl antalet och inte vilken procent som är intressant vi skall ta emot13% av vad då
    Det kommer att sluta med att ni inför en lag att man inte får rösta på SD.
    Ett annat alternativ är att att M och S går ihop och bildar ett nytt parti namnet får ni hitta på själva.
    Vad ni inte verkar fatta är att 70% av befolkningen oavsett parti inte vill ha tiggare och för många
    flyktingar.
    Politiker är folkvalda dom skall se till att följa folkets vilja.
    Löven står i ett tal och lovar att snabba beslut om uppehållstillstånd skall ordnas sedan skall flyktingarna direkt in i arbete.
    Dom som redan bor här och betalat skatt och är arbetslös när skall dom få jobb.
    Min fru har varit arbetslös i två år inte har hon fått nåt jobb.
    Väljarna är less på politikers lögner och floskler.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker S och M borde kunna enas om flykting och invandrarpolitiken. Vänstern vill ju ta emot hur mycket som helst och även MP fick med alliansen på mera arbetskraftsinvandring

  6. Knutte

    Man undrar hur dom som har något att säga till om tänker när det ser ut som det gör i samhället. I vart fall bryr dom sig inte så mycket om bla äldre som får ruttna bort bäst dom kan . Skamligt är ordet!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det blir effekter av 8 års borgligt styre då pengarna använts till skattesänkningar i stället för välfärd. Det är skatter som vi ska ha för att ge de äldre en bra vård och omsorg

  7. Herman

    Ser att du inte kommer att ta in min kommentar i detta ärende.
    Jag var väl lite för ironisk men det ligger ju nära tillhands när ni helt tappat greppet om hur ni skall
    få folk att inte rösta på SD.
    Vad gällde kommentaren om arbetslösheten var det väl ingen lögn.
    När det inte passar censureras det, så här funkar media och politiker i dag.
    Det fria ordet är bara till för vissa
    Kan upplysa att jag har röstat på S sedan jag fick rösträtt även i senaste valet.
    Vad jag ville belysa är hur osmart ni agerar i debatten om SD

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du får skriva vad du vill men inte på min blogg. Därför tar jag bort en del kommentarer. När jag nu svarar kan det hända att om du har en kommentar som jag godkänner lägger in den. Jag bloggar mest från telefon då jag är i stugan har ingen dator att gå in och kommentera från

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.