Lita på äldre herrar när det gäller utveckling

Jag ska ärligt säga att jag blir glad när jag ser att Krister Olsson och Hilding Holmqvist går ihop och bildar ett gemensamt bolag för och köper vad vi kallar Sparbandkshuset. Jag är helt säker på att de tänker göra något som sticker ut och gagnar Umeå och vår tillväxt. Krister har länge satsats enbart på Umeå medan Hilding har gjort affärer i Norrbotten och i Skellefteå.

När Hilding sålt Hotellet i Lycksele så sa han till mig att nu skulle han enbart satsa inom 30 skyltarna i Umeå. Så var det en person från Piteå som fick honom att investera först i Piteå och sedan tog han chansen att fortsätta i Norrbotten och med gott resultat. i Måndags när jag skulle checka in på hotell Nordkalotten hade det blivit känt att han sålt detta. Sedan vet jag att han självklart blev besviken när han inte kom fram med hotellet i Tempokvarteret och nog är det fler som måste fråga sig på vilket sätt det hotellet skadat riksintresset. Ett hus där har snyggat upp hela Umeå inte minst stråket efter Vasagatan

Krister har under åren haft många fina utvecklingsprojekt som Väven där vi är delägare men personligen tycker jag utvecklingen av konstnärligt Campus har tillfört minst lika mycket som Umeå med detta enormt fina konstnärligt Campus.

Nu har två äldre herrar slagit sina påsar ihop och bildat ett bolag för Sparbankshuset och jag hoppas att de fortsätter. Det är två äldre herrar som gör något för Umeås utveckling med de stora rikstäckande bolagen som Norrporten inte tagit samma utvecklingsstrategi. Det är väl ingen hemlighet att jag gillar att det blir lokala ägare för det är självklart att de har en större känsla för Umeå än ett bolag som enbart tittar på vad som händer under strecket på resultaträkningen. Vi har även minst några lokala bolag som tar ansvar och vill förnya och utveckla Umeå och jag är helt säker på att de får ett bra resultat för detta liksom Baltic främst har gjort med sina utveckling av Umeås fastighetsbestånd som också kommer att gynna alla.

Ärligt talat vill jag gratulera att ni funnit en lösning och jag är övertygad om att det blir bra om ni går vidare med mera samarbete och att ni inte tröttnar på segdragna planeringsprocesser. Vart har vi alla unga som vill utveckla Umeå stig fram och utmana dessa gentlemän

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.