En dålig företagshälsovård kostar för…

En dålig företagshälsovård kostar för skattebetalarna. Mångaav de kostnader som finns inom sjukvården har sin koppling till arbetet och skulle hamna hos en företagshälsovård om den var obligatorisk och innehålla all hälsovård och all rehabilitering som har medarbetsplatserna och arbetsmiljön att göra.

Då är det landstingen som drabbas av en dålig företagshälsovård. Dessutom går pengar från budgeten till sjukförsäkringen men där finns ett systemfel för vissa tider har den gett plus och eftersom det också är en försäkring som betalas bi arbetsgivareavgiften och vore det så då har betalning skett redan. Landstingen lider av en dålig företagshälsovård.Sjuktalen och Regeringen funderar på åtgärder att få ner antaletsjukdagar och jag tror man tänker rätt när man lägger ett stort ansvar på arbetsgivaren för mycket av sjuktalen kommer från arbetslivet. Strandhäll tycker att de arbetsgivare som sköter sig ska premieras ekonomiskt. Det kan jag nog skriva under men det är ett liter problem även med det. Kommer de som varit sjuka att någonsin komma uti arbetslivet igen.

De personer som varit sjuka måste då fåstöd för att komma tillbaka till jobben. Men Jag är helt säker på att de stora antalet av sjukskrivningarna beror på olika saker ute på arbetsplatserna där mycket beror på arbetsbördorna och stressen och även dåliga ledare.

Minister Strandell säger  vi kommer att jobba med ekonomiska drivkrafter. En arbetsgivare som har en fullt utbyggd företagshälsovård och som arbetar förebyggande skulle kunna premieras ekonomiskt . Det låter fint men det går att lagstifta om att alla ska omfattas av företagshälsovård . Sverige har lagstiftatom så mycket som inte gör nytta men här vore lagstiftningen perfekt.

Då får landstingen ägna sig åt att bota alla sjukdomar somär svåra att knyta till jobbet och där det idag finns långa köer. Många säger om andra miljöfrågor att den som förorenar ska betala. Däremot tror jag inte på att ställa krav på sjukintyg tidigare. Dettar bara tid från den ordinarie sjukvården eller företagshälsovården . Inget mer kontrollsamhälle för med bättre arbetsplatser är detutet som forskade runt arbetsmiljöerna och stödet till uppbyggnaden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.