Solbrun Beta förfalskar samtal vid försäljning

Solbrun Beta förfalskar samtal vid försäljning. Det har SVT visat i sina sändningar att företaget har manipulerat ljudinspelningar. Det är fler företag som de som står bakom Solbrun Beta haft inom hälsokostprodukter. Jag har själv fått varor jag inte beställt efter att ha deltagit i internettävlingar. Vid dessa tillfällen har bolaget som säljer varorna tagit tillbaka dem.

Den senaste tiden har det kommit fram att telebolag lurat pensionärer att byta abonnemang. Det finns även andra bolag som försöker lura folk. Det finns bolag som gett sig ut för att vara Skatteverket och sagt att man har skatteåterbäring att vänta och att man bara ska fylla i kontonummer och den kod man använder när man handlar på nätet. Skatteverket har ju allas skattekonto så den bluffen gick inte jag på i alla fall.

Jag tror straffskalan är alldeles för låg för den typen av brott. Mycket högre straff för de som bluffar vid telefonförsäljning och andra typer av metoder till stölder skulle nog få en avskräckande effekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.