Helt väntat har hotell i Dubai slavkontrakt

Helt väntat har hotell i Dubai slavkontrakt. Jag är inte ett dugg förvånad över att det är usla villkor för anställda på hotell i Dubai. När fotbolls VM ska hållas i Qatar har det rapporteras om hemska förhållanden för de som bygger anläggningarna där en stor majoritet är gästarbetare.

Även i Dubai är det migranter dvs gästarbetare som gör de mesta jobben i landet och där har man funnit att Svenska resebolag använder sig av dessa hotell där anställda som jobbar under usla villkor. Personalen mycket låg lön, långa arbetsdagar och möjligheten att röra sig finns inte då man har beslagit deras pass.

Att inte bolag som säger sig vara seriösa inte har koll på detta är helt obegripligt. Anställningar i flera av dessa länder som Saudiarabien där liknande förhållande på Arlas mejeri och nu Dubai. Dessa länder som i stort sett bara importerar arbetskraft som är så nära slavhandel man kan komma. Länder som dom ska man inte resa till, för de är länder där anställda nog har sämst förhållanden, bland de sämsta i hela världen.

Det hemska är att inga länder eller ens FN inte gör ett enda dugg för att påtala dessa missförhållanden. Kan det månne vara oljan som gör att inte sanningen kommer fram om hur det är på arbetsplatserna. Tyvärr är de så att det finns partier i vårt land som vill att vi ska satsa för att få tillstånd låglönejobb för att råda bot på arbetslösheten och de finns främst i de branscher där man redan idag har lägst löner

En kommentar

  1. Bertil

    Var ett program i tv om Dubai redan 2005
    http://www.dn.se/kultur-noje/tv-kronika-konsumtionsangest/
    citat:
    ”Arbetarna som färdigställer allt detta kommer från hela Asien och luras till Dubai av människosmugglare som lovar dem kontrakt och fasta månadslöner. När de väl är där tas de ifrån sina pass och uppehållstillstånd, sätts att bo i baracker med femtio personer i samma rum och tvingas till arbetspass på 13-15 timmar om dygnet. Varje dag dör två arbetare och liken ligger kvar på bygget i upp till tio dagar. Var fjärde dag begår en arbetare självmord. Man kommer att tänka på egypterna och deras pyramider. Det här är det moderna slaveriets sanna ansikte.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.