Rent äckligt av Sverigedemokraterna

Rent äckligt av Sverigedemokraterna. De gör en kampanj i utlandet och i Sverige som går ut på att få asylsökande att inte komma hit. De skrämmer för Sverige och skrämmer bort personer som vi vill ha hit men helst inte vägen som flyktingar. De driver även en folkomröstning om invandrare men jag skulle vilja ha en folkomröstning om vi ska tillåta partier som har sin grund i främlingsfientlighet och grunden i nazismen.

De har dock insett att vägen genom riksdagen är uttömt och att få in de andra partierna på den väg de vill gå är uttömd. Därmed respekterar de inte demokratiska reglerna som finns i Sverige att vi har valt den representativa demokratin. De glömmer dock bort att har folk vetat bakgrunden på många av deras valbara personer har röstetalenvar allt annat. De har provat annonsering förut som varit misslyckat liksom en misstroendeförklaring mot Magdalena Andersson

För att nu vara riktigt ärlig så är landet som är världens största ekonomi nämligen det land i hela världen å som har mest invandrare i hela världen. Utan invandring har USA inte den stormakt man är idag. Sverigedemokraterna har så nära till rasbiologer som Hitler använde att de ser inte utanför sin partisters. Sveriges alla partier från vänster till höger bör vara överens om att ett parti som SD ska vara utan inflytande.

6 kommentarer

  1. Mauritz Johansson

    Hej!
    Ja det går ju lätt för dig att sitta och hata men hur var det nu igen? Socialdemokraternas bruna förflutna vill du väl snarast sopa under mattan.
    Men då är det tur att denna skamfläck aldrig går att sudda ut min bästa sosse.
    Läs och begrunda.Svinrygg går igen som sagt.

    ”Rasbiologiska institutet” grundades 1922, efter en socialdemokratisk motion som stöddes av samtliga riksdagspartier. 1958 ändrades namnet till ”Institutionen för medicinsk genetik” och verksamheten knöts till universitetet i Uppsala. Idag sker forskning kring genetik vid Uppsala universitets Genetikcentrum.

    Socialdemokraterna, som säger sig förfäras över Sverigedemokraternas påstådda kopplingar till ”rasism”, är nog det svenska parti som tidigare hade rasismen som en del av sin ideologi! Och med starka kopplingar till Nazism!

    Man skall då ha i åtanke att flera av de borgerliga partierna haft valsamverkan med nazistiska och fascistiska partier, och i centerns fall även pläderat för rashygien i sitt partiprogram. Socialdemokraternas vurmande för rasbiologin var dock så omfattande, att man i vissa fall fungerade som en inspirationskälla för de tyska nationalsocialisterna.

    Rasbiologin var en naturlig del av den socialistiska ideologin, vilket med all önskvärd tydlighet framgår av boken ”Rasbiologi och socialism”. Denna bok redogör för det tydliga släktskapet mellan socialismen och rasbiologin och där kan man bland annat läsa påståenden som:

    ”Att den nordiska rasen är värdefullare än den negroida har åtskilligt fog för sig…”

    Boken gavs ut 1926 och författades av Allan Vougt som var chefredaktör för den socialdemokratiska tidningen Arbetet, mångårig riksdagsledamot och ledamot av socialdemokratiska partistyrelsen samt så småningom även försvarsminister.

    De konservativa krafterna i Sverige var i många fall motståndare till det rasbiologiska tänkandet, då detta grundade sig på darwinismen och därmed stred mot den kristna läran. Socialdemokraten Vougt gick till kraftfullt angrepp mot denna konservativa syn på rasbiologin:

    ”Ännu reagerar människornas konservativa flertal starkt mot det förslag om sterilisering av förbrytare, vilken bara är den ena sidan av rashygienens krav på inskränkning av de mindre goda elementens fruktsamhet… men framtidens människosläkte kommer utan tvivel att visa långt mindre skonsamhet mot de neddragande elementen än vi.”

    Arthur Engberg som även han var chefredaktör för tidningen Arbetet och sedermera socialdemokratisk ecklesiastikminister uttryckte sig på följande sätt:

    ”Vi hava ju lyckan att äga en ras, som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och goda egenskaper.” (återgivet i Dagens Nyheter den 20 augusti 1997).

    En annan rasideologisk socialdemokrat med hög profil var författaren Bengt Lidforss som bland annat skrev i Arbetet att:

    ”Vad negern kan tillägna sig av vår europeiska civilisation bildar blott och bart en tunn fernissa kring hans ursprungliga väsen, i sitt inre är och förblir han neger.”

    Lidforss var också av den bestämda åsikten att det var: ”en livsfråga att hålla sig fritt från inblandning av fysiskt och andligt underlägsna raser.”

    Ett annat exempel på den svenska socialismens ideologiska förhållande till rasbiologin är den skrift som den socialistiska studentorganisationen Clarté gav ut 1925, skriven av Karl Evang och Ebbe Linde. Den steriliseringslag som infördes 1934 och – med vissa förändringar gällde – till 1975 hade sina rötter i 1920- och 1930-talens rasbiologiska tänkande. 1922 motionerade socialdemokraterna Alfred Petrén och Ernst Wigforss om tvångssterilisering av förståndshandikappade i Sverige med hänvisning till de ”Rashygieniska våndorna av att sinnesslöa fortplantar sig”.

    Hjalmar Branting, (ledare för socialdemokraterna och statsminister i tre omgångar mellan 1920 och 1925), motionerade om att staten skulle inrätta ett rasbiologiskt institut.
    Eft

  2. Per Kjellén

    SD sa på presskonferensen att de skall informera asylsökande och andra flyktingar om det som nu sägs i Sverige. Lyssna på Löfven som här säger att vi har en krissituation som närmar sig katastrof – avseende mottagandet i Sverige. Detta vill SD meddela flyktingar som eventuellt avser bege sig till Sverige.

    Du förslår en folkomröstning om vilka partier som skall tillåtas i Sverige. Är det verkligen genomtänkt?

    DÖ har upphört och ett av skälen var att denna överenskommelse var sluten mellan partiordföranden och icke förelagd och protokollförd i riksdagen. Nu görs samma sak om flyktingarna. överenskommelsen träffas utanför riksdagen och anses sedan vara bindande för riksdagens partier – utom ett. är det bra?

    Partier och enskilda ledamöter i Riksdagen har rätt att begära misstroendeförklaring. Vill du ändra på det?

    Hitler hävdade att det fanns en överlägsen ras, och den bestod då främst av tyskar. Men även skandinaver. Vilken ras hävdar du att SD för fram som den härskande?

    Jag anser att alla partier som väljs in i riksdagen skall ha det inflytande som antalet mandat motiverar och som deras motioner motiverar. Menar du, om du skall vara ärlig, Menar du att övriga partier skall kunna hindra ett parti från att verka i riksdagen, helt utanför de regler som anges i Regeringsformen och i Riksdagsordningen.

    Vara vänlig förklara dig.
    Per Kjellén
    perkjellen.wordpress.com

  3. Ulf Parde

    ”tillåta partier som har sin grund i…..”. Nu låter du odemokratisk, Holmlund. Vi har fela tiden tillåtit partier som har sin grund i kommunismen o stalinismen.

  4. Lars Flemström

    Vilka är de personer ”som vi vill ha hit men helst inte vägen som flyktingar”? Ska personer med asylskäl nekas asyl, för att de inte har önskvärda egenskaper?

    Är du motståndare till SD:s kampanj för att SD ligger bakom, eller för att den är fel i sig? Förra gången var det den (då socialdemokratiska?) danska regeringen som annonserade. Naturligtvis fick de ovett av sina bästvetande svenska partikamrater, med sina av Mp och V bakbundna händer. Redan under 1990-talet såg jag en mycket stark film, som hade producerats av det statliga turkiska filmbolaget, med ett tydligt budskap till turkiska medborgare att inte försöka ta sig illegalt till Europa. Filmen började med ett fattigt, men lyckligt turkiskt barn i en turkisk by, och slutade i en fängelsecell i Europa. Pappan hade dömts för vållande till barnets död…

    Italiensk TV har just visat reportage om svensk flyktingmottagning, som framställs som ett föredöme och bäst i världen. Är det inte bättre att ge motbilder till den falska Sverigebilden, än att människor lockas till att utsätta sig för stora faror enbart för att söka asyl och sedan få avslag och gå under jorden och jagas av polisen för att avvisas?

    Man kan ha sina dubier om sakligheten i SD:s kampanjer. Ensidigheten och bristen på saklighet framgår tydligt av SD:arnas kommentaerar på S-bloggar om tvångssterliiseringarna. Dessa är förvisso en skamfläck för Sverige och de då verksamma politiska partierna, som borde göra upp mer med sitt förflutna. Men hur hade SD agerat om partiet hade funnits då? SD:s ideologiska föregångare ville gå ännu längre.

    Rasbiologin framställs av SD:arna som ett socialdemokratiskt projekt, vilket det inte var. Det var ett akademiskt och tvärpolitiskt projekt. Detta framgår tydligt av Benny Jacobssons (idéhistoriker vid Uppsala universitet) genomgång av Herman Lundborgs korrepsondens, och hur han utnyttjade sina kontakter med dåtida akademiker-sossar, framför allt Afred Petrén. Det var viktigt för Lundborg att initativen kom från socialdemokratiskt håll. Hur arbetarrörelsen infiltrerades av personer med i grunden främmande värderingar, som frodades inom universitetsvärlden, borde vara en tankeställare även idag, då samma sak sker, fastän det nu är andra idéer. Nu genom de många klassresenärerna, som tydligen har svårt att ”ta debatten” med sina nya borgerliga klasskamrater. .

    SD:arnas avslöjanden prägas, förutom av ensidigheten och föraktet för arbetarrörelsen, också av brist på tydligt avståndstagande från rasbiologin i sig. Man vill snarare påskina att SD är bärare av något slags politiskt allmängods av framför allt socialdemokratiskt ursprung.

  5. Lars-Olov Johansson

    Förbjuda politiska partier? Socialdemokraterna införde allmän och lika rösträtt i Sverige under hård kamp mot företrädarna för dagens moderater. Ringer inga varningsklockor?

    Det är illa om företrädare för demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter börjar propagera för upphävandet av detsamma. Frågan är om vad och vem som är farligt. Vem är vän och vem är fiende?

  6. Pingback: Uppdatering Holmlunds bajsgate | hexanmexan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.