Jag ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt!

Mina uppmärksammade kommentarer i media rörde enskilda händelser med anknytning till romerna.
Jag vill be alla som uppfattat mina kommentarer som generella och som har tagit illa vid sig av dem om ursäkt.

Jag är så långt ifrån det går att vara rasist. Jag har hela mitt politiska liv kämpat för och tror på alla människors lika värde. Jag har i hela mitt liv arbetat för att skapa ett mer jämlikt och jämställt samhälle såväl i Sverige som utomlands. Jag är uppriktigt ledsen över att människor tagit illa vid sig av mina felaktigt generaliserande kommentarer.

18 kommentarer

  1. Annika Tigerryd

    Ursäkt, kallar du det där en ursäkt? Det är för fan en bortförklaring och ett försök att lägga skulden på dom som läste artikeln och intervjun. DOM /VI missförstod, du menade inget rasistiskt. Så fegt och barnsligt. Läs igenom dina uttalanden en gång till och väx upp till en man.

  2. Varför just nu

    Varför polisanmälningen skedde just nu:
    Jag börjar ana varför RUNG ”fantasterna” polisanmäler och går på som bara den – just nu. Det gäller inte uttalandena i sig (för det är en, ursäkta ordvalet, ”skitsak” i sammanhanget), utan här finns möjlighet att vinna sympati för tiggarna tror de. Både hos allmänheten och hos politikerna som styr. För det ser ju rätt kört ut med gratis boende. De ser ett gyllene tillfälle att få politikerna här i kommunen att ge med sig och ändra sig för att kompensera Holmlunds ordval och ge värme, husrum och mat i vinter åt tiggarna. Det börjar ju bli kallt. Gärna skola också till alla barnen i lägren. Det är väl uträknat – men gå inte på det bara politiker! Hjälp i hemlandet som ni har tänkt är det som på sikt, både kortvarigt och långvaraktig, ger förändring för tiggarna med familjer i framtiden!

  3. Harry Lundmark

    Ja du så det kan gå.Nu är du både rasist och riskerar bli utesluten från sossepartiet.
    Man ska inte kasta sten i…
    Tänk på det nästa gång du kritiserar SD.
    Svinrygg går igen som sagt
    Mvh/Harry L.

  4. Darre

    Besviken på dig Lennart, varför inte stå på dig? Tycker faktiskt att du hade helt rätt men direkt så ger du vika! Vad hände med yttrandefrihet?

  5. "Dosan"

    Fast du gör ju såhär minst en gång om året. Du säger nånting svepande generaliserande om en minoritetsbefolkning eller drar nånting gravt fördomsfullt. Sen när du får kritik så flåsar du buffligt om hur du säger sanningen som andra bara vågar tänka. När kritikstormen blir för stark, då ber du om ursäkt och tror att det blåst över. Sedan gör du om det ett halvår/år senare och så upprepas det hela.

    Vi minns ju alla när du hävdade att tiggare blev utkörda i fina BMW och Mercedes. Dessa cykler av dumheter indikerar ju att du antingen är rejält fördomsfull, eller allra minst har dålig kontroll över din mun. Allra minst visar det ju att du är skitdålig på att ta kritik eftersom du alltid går i aggressiv försvarsställning dagarna efter du säger sånt här.

  6. Chicken Shit

    *quack quck*
    chicken Shit!
    Vad har det blivit av Sverige när man inte ens får yttra en åsikt/sanning utan att behöva Krypa till korset!?

  7. Therese

    Kan du inte bara sluta att be om ursäkt och tänka efter före du uttalar dig? Samma mönster upprepas ständigt…

  8. Christian Andersson

    Lennart du har inget att be om ursäkt för. Jag var till Malmö och hälsa på dottern min för några veckor sedan. Hon bor strax intill Sankt Pauli. På den kyrkogården är det folkaskit må du tro. Stefan Löfven skulle ju skicka ut Bajsa-Majsor över hela världen. Han kunde börja med Malmö stad.

  9. Roland Larsson

    Hej Lennart.
    Inte behöver du be om ursäkt. Professorn i etnologi Karl-Olov Arnstberg har lång erfarenhet av romer och deras sedvänjor. Han har beskrivit lite´ också om deras inställning till vad du faktiskt blev anklagad för. När folk anklagar dig för att inte ha något på fötterna, så har du tvärtom faktiskt en hel del, i form av hans gedigna och långvariga forskningsarbeten om romer, deras normer, liv och seder. Han är inte rasist på något sätt, han är etnolog – beskriver verkligheten. (Det var vad jag tyckte du gjorde också, men kanske lite för grovt för att passa alla). Han har precis gett ut en ny bok, som jag tyvärr inte har läst än, bara sett en del utdrag ur, men mycket av vad du beskriver finner sin förklaring i romernas, kanske lite, för oss udda, men ändå kanske man kan förstå deras förhållningssätt. Jag ber dig, ge inte upp, du har alltid varit stark, modig och rättfram. Även om du inte gillar mina politiska åsikter så tycker jag om din rättframma, orädda attityd, något vi annars inte ofta får se i det av media och godhetsträngtande politiker tvångsstyrda svenska samhället. Det är väl snarast en häxkittel av politiskt/medialt hopkoksförtryck som gör allt för att föra Sverige till en avgrund.

  10. Herman

    Jag är hundägare och jag tar till och med upp bajs efter den.
    Och oavsett folkslag har du helt rätt i din kritik om att vissa bajsar var som helst.
    Kastar sopor och skräp i naturen, kan garantera att dom blivit accepterade på ett annat sätt
    utan detta beteende.
    Du hade inte behövt be om ursäkt, i det här landet råder inte längre åsiktsfrihet

  11. gerd

    Var är vi på väg i det Svenska samhället när en politiker ifrågasätts för att han säger sanningen eller försvarar att lagar ska följas av alla som befinner sig här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.