Vad pratar man för kostnader om för hyrläkare

Vad pratar man för kostnader om för hyrläkare. Eller stafettläkare som man också pratar om. Västerbottensnytt har haft någon typ av granskning där de slagit upp vilka företag som man hyrt in och vad det kostar. Jag tycker det är svagt att man inte kunnat räkna ut vad som är merkostnader. Man hör också från landstingen att underskotten beror på dessa stafettläkare.

Jag tycker det vore intressant att få reda på hur stora är merkostnaderna för sjukvården och landstingen är. Hur många fler läkare skulle man ha anställt och vad är egentligen merkostnaderna. Det finns en sak som inte uppmärksammats och det är att tex en läkare kan jobba flera timmar totalt om hon/han är tex anställd av landstinget och sedan jobbar åt ett annat bolag som stafettläkare. Om det nu är tillåtet med bisysslor som man kallar det. Då blir det inte övertid som om läkaren haft en anställning hos en huvudman.

Tänk om vi fick reda på merkostnaderna för stafettläkarna och om man räknar in dem i underlaget fattas det då fortfarande läkare?

En kommentar

  1. johansson

    Problemet är att det finns inga som kan räkna längre i myndigheterna, när det byggs blir det mycket dyrare än beräknat, flyktingströmmen mycket högre än beräknat, vattennivåerna mycket högre än beräknat o.s.v.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.