ÖVERGREPPEN PÅ WE ARE STHLM  Det har…

ÖVERGREPPEN PÅ WE ARE STHLM  Det har framkommit att det skett övergrepp på den festivalen. Stockholmspolisen anklagas för att ha mörkat flera sexövergrepp på unga flickor som ska ha begåtts av flyktingungdomar under ungdomsfestivalen We are Sthlm, rapporterar Dagens Nyheter.
 Det handlar om att spela främlingsfientliga krafter i händerna när vi börjar prata om etnicitet utifrån ett brott som har begåtts, säger Peter Ågren chef för Södermalmspolisen.

Rikspolischef Dan Eliasson har sagt till Expressen att uppgifterna om att Stockholmspolisen mörkat övergrepp mot flickor under en festival kommer att utredas så att man får klarhet i vad som egentligen har hänt.

Dagens Nyheter har pratat med poliser som har uppgett att de undviker att rapportera om fenomen som knyts till gärningsmän med utländsk bakgrund. Det ser Eliasson allvarligt på och säger att det är naturligtvis inte vår roll att ta hänsyn i olika politiska hänseenden. Konsekvensneutralitet gäller också i myndigheters kommunikation.

2 kommentarer

  1. Nils Antonsson

    En video-satir om Dagens Nyheter (Wolodarski, Kjöller m fl) agerande FÖRE 180° vändningen och DN ”publicerade” nyhet om POLISENS AGERANDE

    https://www.youtube.com/watch?v=DJ6oHrBoW-A

    DN informerades nämligen om Stockholm i aug 2015, men teg då, och sedan försökte man bortförklara Köln och Kalmar etc enligt en diskussion jag förundrad följde på Tino Sanandajis blogg (med många fakta) – DAGARNA INNAN – DNs publicering om polisens rädsla (bli stämplade rasister av DN, AB m fl. Många ”polisen rasist?”-krönikor har ju publicerats de senaste åren).DN lyckas troligen att rädda det mesta av ett skamfilat anseende. Dock inte mitt.

    Jag kommer att minnas ovan roliga satir i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.